Рецепт смачних шоколадних пряників по-домашньому

Кулінарія

Смачні шоколадні пряники будуть гарним додатком до чаю або кави. Готувати глазур можна шоколадну, кондитерську або білкову.

Інгредієнти:

  • 200 мл молока;
  • 1 курячий білок;
  • 1 курячий жовток;
  • 50 грамів какао порошку;
  • 100 грамів цукрової пудри;
  • 350 грамів пшеничного борошна;
  • 35 мл рослинної олії;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 220 грамів цукру піску;
  • 15 грамів розпушувача для тіста;
  • 1 дрібка харчової соди;
  • 1 дрібка солі.

Як приготувати:

1. Молоко слід нагріти, щоб воно стало гарячим.

2. 100 грамів просіяного борошна потрібно змішати з цукром. Потім додати молоко, вимішати вінчиком та залишити охолоджуватися.

3. Далі додається какао, сода, сіль, розпушувач, олія. Усе перемішується до однорідного стану.

4. В тісто потрібно частинами вводити борошно, яке залишилося. Потім вимішати ложкою або лопаткою.

5. На стіл насипається борошно, викладається тісто, розгортається пласт товщиною 8 мм. Потім вирізаються пряники за допомогою форми.

6. Деко потрібно застелити пергаментом. На нього кладуться пряники, щоб між ними залишалася невелика відстань.

7. Випікати слід в духовці при температурі 180 градусів на протязі 10 хвилин.

8. Білок потрібно збити з лимонним соком та цукровою пудрою.

9. Пряники занурюються в глазур, кладуться на пергамент та залишаються на 1 добу. Приємного апетиту!

Оцените статью
Добавить комментарий