Рецепт дуже смачної картоплі по-домашньому. Готую на святковий стіл

Кулінарія

Картопля по-селянськи з ароматним грибним соусом – це страва, яка відмінно підходить, як для домашнього, так і для святкового столу.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • картопля, 1 кг;
  • гриби гливи або інші, 200 г;
  • цибуля, 1шт;
  • часник, 2 зубчики;
  • кріп;
  • сметана або вершки жирні, 300 г;
  • сіль, перець, спеції, зелень;
  • масло вершкове, 50 г.

Процес приготування

Відварюємо картоплю в мундирах, коли закипить, солимо.

Гриби ріжемо середніми шматочками. Обсмажуємо гриби на сухій сковороді до випаровування рідини.

Цибулю ріжемо кубиками. Гриби солимо і перчимо, додаємо шматочок вершкового масла, перемішуємо і обсмажуємо.

Додаємо цибулю і обсмажуємо до рум’яності.

Часник і зелень дрібно ріжемо. Зелень беріть будь-яку на свій смак.

У гриби з цибулею додаємо сметану, перемішуємо, доводимо до кипіння і всипаємо зелень і часник, перемішуємо і знімаємо з плити.

Варену картоплю трохи розчавлюємо, не очищаючи від шкірки.

Розігріваємо трохи рослинного олії і обсмажуємо картоплю до рум’яності з усіх боків.

Подаємо з грибним соусом, салатом зі свіжих овочів, м’ясною стравою.

Оцените статью
Добавить комментарий