Простий відкритий яблучний пиріг

Кулінарія

Простий і швидкий в приготуванні відкритий яблучний пиріг, з ніжною текстурою тіста і приємною яблучною кислинкою. Такий пиріг під силу абсолютно кожному.

Інгредієнти:

  • 3 яблука
  • сік половини лимона
  • 2 яйця (з досвіду деяких читачів, можна цілком обійтися 1 яйцем)
  • 100 г борошна
  • 100 г цукру
  • 100 г м’якого вершкового масла
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки ванілі
  • дрібка солі

Для глазурі:

  • 150 г цукрової пудри
  • сік 1 невеликого апельсина або лимона або трохи абрикосового джему

Рецепт приготування яблучного пирога

Духовку розігріти до 210 градусів. Яблука порізати тонкими скибочками. Скропити їх соком половини лимона і відставити убік.

Масло збити з цукром до кремоподібної консистенції. Білки відокремити від жовтків. По одному додайте жовтки, продовжуючи збивати.

Потім в цю ж миску просіяти борошно, додати розпушувач і ваніль. Перемішати.

Окремо збити білки з дрібкою солі до повітряної піни і додати в тісто, акуратно перемішавши лопаткою.

Круглу форму з невисокими бортиками змастити маслом і злегка присипати цукром, це дасть легку карамельну нотку і хрустку скоринку.

Перекласти тісто у форму і розрівняти. Поверх розкласти яблука.

Випікати 30 хвилин: 20 хвилин при температурі 210 градусів, і 10 хвилин при температурі 190 градусів.

Дати пирогу трохи охолонути. Тим часом збити цукрову пудру з апельсиновим або лимонним соком (а можна взяти 50/50 соку і води) і змастити нею ще теплий пиріг.

Замість глазурі пиріг можна змастити і абрикосовим джемом.

Він володіє досить тонким ароматом і вдало доповнює яблучну випічку. Готово. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий