Пиріжки як пух, з кожним днем ​​смачніші. Картоплю не варю, не смажу, начинку міняю

Кулінарія

Тісто по цьому рецепту виходить просто неймовірним: пишним, повітряним, м’яким, свіжим довгий час. Начинку ви можете брати будь-яку, воно відмінно поєднується, як з солодкою, так і з солоною начинкою.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, близько 5 склянок (600 г);
  • сіль, 1 ч.л;
  • дріжджі, 1.5 ч.л;
  • цукор, 2 ч.л;
  • жовтки, 3 шт;
  • молоко, 1.5 склянки;
  • масло вершкове, 50 г.

Для приготування картопляної начинки необхідно:

  • картопля, 900 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • білки, 4 шт;
  • сіль, перець, зелень.

Процес приготування

У просіяне борошно (більшу частину) всипаємо сіль, цукор і дріжджі, жовтки.

Молоко нагріваємо до теплого стану.

Вливаємо молоко в борошно з іншими інгредієнтами і перемішуємо.

Вершкове масло також розтоплюємо і вливаємо в тісто.

Вимішуємо тісто, порціями вводячи борошно.

Порада: НЕ забийте тісто борошном, тоді пиріжки НЕ будуть пишними. Вам може зажадати трохи менше 6 склянок або трохи більше, але не пересипте.

Накриваємо тісто і залишаємо підніматися в теплому місці.

Картопля в мундирі миємо, сушимо і загортаємо в пергамент.

Запікаємо в мікрохвильовій печі близько 12 хвилин при максимальній потужності. Якщо ви спробуєте і вона сира, допікаємо ще кілька хвилин. Охолоджуємо, очищаємо і перетворюємо в пюре.

Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо до рум’яності, змішуємо з картоплею.

Обсмажуємо білки на сковороді і змішуємо з пюре, солимо, перчимо і додаємо зелень.

Тісто обминаємо і скочуємо ковбаску, ріжемо на 15 шматочків.

Кожен шматочок обминали, розгортаємо в коржі і формуємо пиріжки з картопляною начинкою.

Деко застилає пергаментом, викладаємо пиріжки, накриваємо і залишаємо на 15 – 20 хвилин.

Змащуємо пиріжки збитим жовтком.

Випікаємо при 200 градусах близько 20 хвилин, але дивіться по своїй духовці.

Такі пиріжки я іноді і просто обсмажую на сковороді, виходить теж дуже смачно.

Оцените статью
Добавить комментарий