“Пальчики оближеш!”: ділюся рецептом мандаринового кексу від моєї бабусі

Кулінарія

Кекс пухнастий і м’який. Він ніжний, ароматний, дуже смачний, не сухий! Зовні у нього вийшла дуже апетитна і смачна скоринка.

Інгредієнти для кексу діаметром 18 см:

  • Мандариновий сік – 90 г
  • Мандаринова цедра
  • Масло вершкове – 85 г
  • Цукор – 160 г
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Яйця – 2 шт
  • Молоко – 40 мл
  • Борошно – 180 г
  • Розпушувач – 1,5 ч.л

Приготування:

1. Мандарини очистіть від шкірки, подрібніть в блендері і протріть через сито. Вам потрібно видобути 90 г соку. Мені знадобилося 4 мандарини.

2. Мандаринову цедру (тільки помаранчеву частину) дрібно наріжте. Кількість регулюйте за смаком.

3. Борошно з’єднайте з розпушувачем.

4. М’яке вершкове масло збийте з цукром і ванільним цукром.

5. До масла по одному додайте яйця, ретельно збийте масу після кожного яйця до пишності.

6. Додайте молоко, збийте масу.

7. Далі додайте половину борошна, збийте тісто до однорідності.

8. Додайте мандариновий сік, збийте тісто.

9. Додайте другу половину борошна і ще раз ретельно збийте тісто до однорідності.

10. Додайте мандаринову цедру, перемішайте.

11. Форму для випічки застеліть папером і влийте в неї тісто.

12. Випікайте пиріг близько 45 хвилин при 180 С. Після 30-35 хвилин можете накрити його фольгою, щоб пиріг сильно не підгорів. Готовність перевіряйте зубочисткою.

Оцените статью
Добавить комментарий