Мої гості в захваті! Гаряча страва з курки на найближче свято

Кулінарія

Як би вам не набридла курка, повірте. Цей рецепт – це щось. Дуже смачна страва, з легкими пікантними нотками, яку я точно буду готувати на новорічний святковий стіл.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • курячі стегна без кістки, 600 г;
  • домашній сир, 350 г;
  • яйця, 2 шт;
  • цибуля, 1 шт;
  • борошно, 220 г;
  • масло вершкове, 120 г;
  • сіль, перець, спеції, зелень.

Процес приготування

Варимо м’ясо в солоній воді 40 хвилин.

Порада: м’ясо кидайте в уже киплячу воду, так воно залишиться більш соковитим і ніжним.

Велику цибулину ріжемо дрібними кубиками.

Цибулю обсмажити на олії до легкої золотистої скоринки.

Частину остиглого трохи м’яса подрібнюємо за допомогою блендера, а частину – просто ріжемо дрібними шматочками, щоб в страві добре відчувався смак м’яса. Але можете і все подрібнити блендером.

Сир змішуємо з м’ясом, цибулею і яйцями. Вимішуємо до однорідності.

Солимо і перчимо, додаємо часник сухий і будь-які спеції на ваш смак.

Порада: якщо маса суха, додайте трохи курячого бульйону.

У борошно додаємо сіль і натираємо заморожене вершкове масло.

Перетираємо руками борошно з маслом в крихту.

Духовку розігріваємо до 180 градусів.

У форму насипаємо частину крихти, викладаємо курячу начинку і посипаємо рештою крихтою. Запікаємо страву близько 35 хвилин.

Ріжемо страву порційними шматочками і подаємо на святковий стіл.

У начинку ви також можете додати багато зелені, копченої паприки, тоді закуска вийде ще й пікантною.

Мої гості в захваті! Гаряча страва з курки на найближче свято

Оцените статью
Добавить комментарий