Мариновані шампіньйони по-домашньому! Безпрограшна закуска на святковий стіл!

Кулінарія

Знадобиться:

  • 500 г шампіньйонів,
  • 3 зубчики часнику,
  • 120 мл соняшникової олії,
  • 60 мл оцту 9%,
  • 2 чайні ложки цукру,
  • 1 чайна ложка солі,
  • 3 лаврових листки,
  • 15 горошин чорного перцю.

Шампіньйони вимити й обсушити. Якщо великі – нарізати на чотири частини, середні – навпіл, дрібні залишити цілими.

У каструлі з’єднати олію, оцет, перець, цукор, сіль і лавровий лист. Поставити на вогонь, додати гриби, роздавлений часник і перемішати. Довести до кипіння і варити протягом 5-7 хвилин.

Готові гриби перекласти в банку, накрити і охолодити. Потім накрити кришкою і прибрати в холодильник на 4 години.

Через 4 години гриби готові – можна подавати до столу.

Оцените статью
Добавить комментарий