Кабачкова ікра – рецепт на століття! Той самий смак

Кулінарія

Хочу поділитися моїм улюбленим сімейним рецептом! Смак у цієї заготовки кабачкової ікри виходить один в один, як готували бабусі.

Нам буде потрібно:

  • кабачки – 4 кг
  • морква – 1,5 кг
  • цибуля – 1 кг
  • соняшникова олія – 350 мл
  • цукор – 200 гр
  • оцет 9% – 150 мл
  • сіль – 2 ст. л
  • перець чорний мелений – 10 гр
  • паприка – 10 гр
  • томатна паста – 0,5 літра
  • майонез – 400 гр

Кабачки, моркву, цибулю пропустити через м’ясорубку. Помістити прокручені овочі у велику каструлю. Додати олію, цукор, сіль, спеції, оцет. Все добре перемішати, поставити на вогонь і варити з моменту закипання 1,5 години.

Потім зняти каструлю з вогню і занурювальним блендером пробити всю овочеву масу до однорідного стану. Потім додати томатну пасту і майонез, все добре перемішати і поставити на вогонь.

Варити при помішуванні 40 хвилин. Розкласти готову ікру по стерильним банкам, укутати баночки в плед або ковдру і залишити до повного охолодження. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий