Сьогодні готую шалено смачну страву з печінки. За цим рецептом печінка виходить дуже ніжною, м’якою і в смачному соусі.
Така страва відмінно поєднується з будь-яким гарніром, а також зі свіжими овочами або салатом з них.
Обов’язково спробуйте так приготувати печінку – готується просто, а виходить дуже смачно.
Необхідні продукти:
- 500 г яловичої печінки
- 200 г молока
- 200 г ріпчастої цибулі
- 150 г сметани
- 50 г томатного соусу
- 20 г гірчиці
- 10 г кукурудзяного крохмалю (можна використовувати і картопляний)
- 1 шт. лаврового листа
- 10 г вершкового масла для смаження
- 30 г соняшникової олії для смаження
Покроковий процес приготування:
1. Печінку очистити від плівки. (Підчепити ножем край плівки і далі рукою стягнути її з печінки).
2. Вирізати жовчні протоки.
3. Нарізати печінку на невеликі брусочки (товщиною близько 1 см).
4. Залити печінку молоком і залишити мінімум на 1 годину. Це допоможе уникнути можливої гіркоти, прибере кров’яний запах і зробить печінку ніжнішою.
5. Нарізати на невеликі кубики цибулю.
6. Для соусу, змішати сметану, томатний соус і гірчицю.
7. Обсмажити цибулю до легкого золотистого кольору. Трохи посолити. Зняти з вогню.
8. З печінки злити молоко і обсушити паперовим рушником.
9. Посипати крохмалем.
10. Добре перемішати.
11. Обсмажую печінку на сильно розігрітій сковороді, на суміші вершкового і соняшникової олії.
12. Викласти печінку на сковорідку одним шаром, щоб всі шматочки рівномірно прожарилися.
13. Обсмажувати протягом 5 хвилин до золотистого кольору.
14. Додати обсмажену цибулю і лавровий лист. Посолити, поперчити. Перемішати.
15. Додати соус. Перемішати. Зменшити на середній вогонь і так тушкувати протягом 5 хвилин. Через 5 хвилин лавровий лист дістати і зняти печінку з вогню.
16. Печінка готова. При подачі додатково можна посипати зеленню.