Як приготувати смачно печінку. Рецепт, ну просто пальчики оближеш

Кулінарія

Сьогодні готую шалено смачну страву з печінки. За цим рецептом печінка виходить дуже ніжною, м’якою і в смачному соусі.

Така страва відмінно поєднується з будь-яким гарніром, а також зі свіжими овочами або салатом з них.

Обов’язково спробуйте так приготувати печінку – готується просто, а виходить дуже смачно.

Необхідні продукти:

  • 500 г яловичої печінки
  • 200 г молока
  • 200 г ріпчастої цибулі
  • 150 г сметани
  • 50 г томатного соусу
  • 20 г гірчиці
  • 10 г кукурудзяного крохмалю (можна використовувати і картопляний)
  • 1 шт. лаврового листа
  • 10 г вершкового масла для смаження
  • 30 г соняшникової олії для смаження

Покроковий процес приготування:

1. Печінку очистити від плівки. (Підчепити ножем край плівки і далі рукою стягнути її з печінки).

2. Вирізати жовчні протоки.

3. Нарізати печінку на невеликі брусочки (товщиною близько 1 см).

4. Залити печінку молоком і залишити мінімум на 1 годину. Це допоможе уникнути можливої гіркоти, прибере кров’яний запах і зробить печінку ніжнішою.

5. Нарізати на невеликі кубики цибулю.

6. Для соусу, змішати сметану, томатний соус і гірчицю.

7. Обсмажити цибулю до легкого золотистого кольору. Трохи посолити. Зняти з вогню.

8. З печінки злити молоко і обсушити паперовим рушником.

9. Посипати крохмалем.

10. Добре перемішати.

11. Обсмажую печінку на сильно розігрітій сковороді, на суміші вершкового і соняшникової олії.

12. Викласти печінку на сковорідку одним шаром, щоб всі шматочки рівномірно прожарилися.

13. Обсмажувати протягом 5 хвилин до золотистого кольору.

14. Додати обсмажену цибулю і лавровий лист. Посолити, поперчити. Перемішати.

15. Додати соус. Перемішати. Зменшити на середній вогонь і так тушкувати протягом 5 хвилин. Через 5 хвилин лавровий лист дістати і зняти печінку з вогню.

16. Печінка готова. При подачі додатково можна посипати зеленню.

Оцените статью
Добавить комментарий