В урожайний сезон ми насичуємо себе вітамінами і корисними речовинами зі свіжих овочів. А ось взимку сумуємо від нестачі такого достатку. Доводиться купувати магазинні овочеві асорті або обходитися зовсім без сезонних страв. Спробуйте заготовити овочевий набір для супу заздалегідь. Тоді навіть в холодну пору року ви зможете радувати себе і близьких літніми продуктами.
Ми пропонуємо вам базовий набір овочів для супу, які можна заморозити на зиму. Звичайно, ви можете заготовити і інші. Наприклад, зелений горошок, кабачок, квасолю, кукурудзу. Все залежить від того, який супчик ви захочете зварити.
Складові
- Морква – 3 кг
- Цибуля – 3 кг
- Болгарський перець – 3 кг
- Зелень – 200 г
Приготування
Очистіть овочі. Моркву натріть на грубій терці, перець наріжте невеликими шматочками, цибулю – маленькими кубиками, подрібніть зелень.
Змішайте всі овочі і добре перемішайте. Розкладіть овочі по пакетам для заморозки.
Випустіть з пакетів зайве повітря, зав’яжіть і приберіть в морозильну камеру.
Якщо ви поклали дві порції овочевої суміші для заморозки в пакет, при використанні можна просто розламати тару навпіл і використовувати лише частину овочів. Час приготування продуктів в наборі приблизно однакова, тому варити суп буде дуже зручно.