Капуста за цим рецептом виходить дуже соковитою, хрумкою, ароматною, завдяки маринаду, у неї оригінальний, трохи солодкуватий смак з гостротою.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- капуста, 1кг;
- морква, 1 шт;
- сіль, 1 ст.л;
- цукор, 4 ст.л;
- перець горошком, 4 шт;
- вода, 500 мл;
- оцет 9%, 4 ст.л;
- олія рафінована соняшникова, 6 ст.л.
Процес приготування капусти
Капусту тонко шаткуємо, моркву тремо на грубій терці і змішуємо овочі.
Укладаємо салат злегка трамбуючи в чисті банки.
Для маринаду змішуємо воду в сіллю, цукром, перцем, олією. Доводимо маринад до кипіння, вливаємо оцет, кип’ятимо ще хвилину і знімаємо з плити.
Гарячий маринад вливаємо в банки, накриваємо їх пластиковими кришками і залишаємо до охолодження при кімнатній температурі.
Коли капуста охолоне, ставимо банки в холодильник або в підвал на 3 – 4 години, щоб вона охолола і можна подавати до столу.
Зберігаємо капусту в прохолодному місці.
Я в цей маринад, коли закінчується капуста, укладаю свіжу і ставлю банку в холодильник. Через 2 – 3 дні вона виходить такою же, як і після заливання гарячим маринадом.