«Хрумка» капуста в маринаді – п’ятихвилинці: мій улюблений рецепт

Кулінарія

Капуста за цим рецептом виходить дуже соковитою, хрумкою, ароматною, завдяки маринаду, у неї оригінальний, трохи солодкуватий смак з гостротою.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • капуста, 1кг;
  • морква, 1 шт;
  • сіль, 1 ст.л;
  • цукор, 4 ст.л;
  • перець горошком, 4 шт;
  • вода, 500 мл;
  • оцет 9%, 4 ст.л;
  • олія рафінована соняшникова, 6 ст.л.

Процес приготування капусти

Капусту тонко шаткуємо, моркву тремо на грубій терці і змішуємо овочі.

Укладаємо салат злегка трамбуючи в чисті банки.

Для маринаду змішуємо воду в сіллю, цукром, перцем, олією. Доводимо маринад до кипіння, вливаємо оцет, кип’ятимо ще хвилину і знімаємо з плити.

Гарячий маринад вливаємо в банки, накриваємо їх пластиковими кришками і залишаємо до охолодження при кімнатній температурі.

Коли капуста охолоне, ставимо банки в холодильник або в підвал на 3 – 4 години, щоб вона охолола і можна подавати до столу.

Зберігаємо капусту в прохолодному місці.

Я в цей маринад, коли закінчується капуста, укладаю свіжу і ставлю банку в холодильник. Через 2 – 3 дні вона виходить такою же, як і після заливання гарячим маринадом.

Оцените статью
Добавить комментарий