Домашня моцарелла з 2-х інгредієнтів за 30 хвилин

Кулінарія

Приготування моцарели досить захоплююча справа. Крім того, це натуральний продукт і ви можете бути впевнені в його складі. Варто тільки відзначити, що для приготування цього сиру вам знадобитися непастеризоване молоко, тому його краще купити у фермерів.

Інгредієнти:

  • Непастеризоване молоко – 4 л;
  • Оцет 9% – 8-10 ст. л .;

приготування:

Молоко переливаємо в каструлю і відправляємо на вогонь.

Нагріваємо молоко до 45-50 градусів. Тут головне запобігти перегріванню.

Щоб перевірити температуру можна скористатися термометром, або просто перевірити пальцем. Якщо молоко тепле і не обпікає шкіру, значить ви не перегріли.

Потім, по 1 столовій ложці починаємо вводити оцет постійно перемішуючи молоко.

Додаємо оцет до тих пір, поки сир не почне відділятися від сироватки.

Перемішуємо все так, збираючи сир в один клубочок.

Потім, обминаємо сир, щоб позбавитися від зайвої рідини.

Готову грудку сиру поміщаємо назад в сироватку і починаємо розтягувати, щоб сир був більш еластичним і однорідним.

Формуємо клубок моцарели.

Після цього, поміщаємо сир в холодну воду.

Оцените статью
Добавить комментарий