Бурштинове густе яблучне варення на зиму для начинки. Цього повидла завжди мало, варю 4 порції

Кулінарія

Таке густе і ароматні варення, ідеально підходить для начинки в пироги і пиріжки, рулети, можна промащувати і коржі для тортів.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яблука;
  • цукор, 600-800 г на літр яблучного пюре.

Процес приготування

Яблука беріть будь-якого сорту. Якщо вони у вас кислуваті, просто додайте більше цукру.

Очищаємо шкірку, ріжемо шматочками і видаляємо серцевину.

У каструлю з яблуками вливаємо 100 мл води – на кожен 1 кг яблук.

Варимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 20 хвилин до розм’якшення.

Збиваємо яблука за допомогою погружного блендера.

Тепер виміряйте в літрах яблучне пюре, щоб додати цукор.

Якщо, наприклад, 2.5 л пюре – тоді виходить потрібно додати 2 кг цукру. У мене кисло-солодкі яблука, беру трохи більше цукру.

Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо під відкритою кришкою 15 хвилин. Перевірте на густоту, якщо краплі тримають форму і не розтікаються, тоді додаємо за бажанням пакетик ванільного цукру, варимо 5 хвилин.

Розливаємо варення по стерилізованим банкам, закручуємо кришками.

Залишаємо остигати і зберігаємо в підвалі або в коморі.

Бурштинове густе яблучне варення на зиму для начинки. Цього повидла завжди мало, варю 4 порції

Коли ви будете розливати, варення буде рідкуватим, але вже через пару годин охолодження, ви побачите, що воно стає густим.

Дуже смачно подавати такий джем з млинцями, оладками.

Оцените статью
Добавить комментарий