Рецепт тістечка «Зимова казка», від найніжнішого смаку якого ви просто очманієте.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Ви цілком можете придбати цей продукт в будь-якому великому супермаркеті за цілком доступною ціною. Однак, якщо ви побажаєте все від початку до кінця зробити своїми руками, то, щоб приготувати основу тістечок – меренгу, вам буде потрібно:
- 4 шт яйця (для меренги потрібен тільки білок);
- 1 склянка цукру;
- 1 ч.лож. ванільного цукру або ванілін на кінчику ножа;
- 1 \ 4 ч.лож лимонного соку.
Крем:
- 200 гр м’якого вершкового масла;
- 1\2 банки згущеного молока.
Для приготування сиропу потрібно:
- 100 мл води;
- 100 гр цукру;
- 200 гр свіжої або мороженої журавлини.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Для початку готуємо домашню меренгу (або використовуємо велику магазинну).
Щоб основа тістечка вийшла максимально ніжною, потрібно ретельно збити білки з цукром (в тому числі, ванільним) і лимонним соком НА ВОДЯНІЙ ЛАЗНІ! І так, щоб посуд не торкався киплячої води! А потім ще 5 хвилин продовжувати збивати білки звичайним способом до утворення стійкої маси.
Далі від вас буде потрібно сформувати з білкової піни невеликі кошики і підсушити їх в духовці, температура якої не повинна перевищувати 105 градусів протягом 2 годин. І ще годину при t 90 C.
Для приготування крему потрібно збити згущене молоко з вершковим маслом.
Для прикраси тістечок необхідно також зварити журавлинний сироп.
З цією метою з води, цукру і журавлини варимо гарячий сироп. Залишаємо в ньому ягоди не менше, ніж на 6-8 годин. Краще на ніч.
Останній етап – складання тістечка:
- кошики наповнюємо кремом;
- прикрашаємо кожну з них ягодами журавлини з сиропу.
Смачного!