Що може бути приємніше і смачніше свіжого і розсипчастого кексу до чаю? Безумовно, є безліч інших більш оригінальних десертів, але саме цей нагадує про дитинство і дозволяє зануритися в якусь особливу затишну атмосферу. Захотілося? Так приготуйте! Рецепт ви зараз дізнаєтеся.
З продуктів знадобиться:
- пшеничне борошно – 450 г;
- родзинки, обов’язково без кісточок – 340 г;
- вершкове масло – 340 г;
- цукор – 340 г;
- сіль – дрібка;
- розпушувач – 0,5 ч. л .;
- коньяк – З ст. л .;
- великі курячі яйця – 4 шт .;
- жовтки – 2 шт.
Як можна бачити, всі продукти більш ніж доступні. Заручившись ними, починайте готувати. Головне – передчасно дістаньте з холодильника яйця і масло. Їх температура повинна бути кімнатною.
Приготування кекса
Розм’якшене вершкове масло необхідно на слабкій швидкості збити міксером. Тут важливі ретельність і терпіння – на даний процес піде 5-6 хвилин. Потім треба додати цукор. І збивати ще 10-12 хвилин.
Потім в окрему миску необхідно додати яйця, жовтки і коньяк. Теж збити, але швидко і злегка – до того моменту, поки не утвориться однорідна рідина.
Після цього починається найскладніший і відповідальний процес. У цукрово-масляну суміш потрібно по одній ложечці починати додавати яєчну масу. І добре і терпляче вмішувати. Кожна наступна ложка додається тільки після того, як попередня вмішалась. Головне завдання – однорідність. У масі не повинно бути крупинок цукру або грудочок.
Заздалегідь відкладіть 50 грам борошна – ця кількість потрібна для родзинок. Більшу частину потрібно кілька разів просіяти і з’єднати з розпушувачем. І також додавати по одній ложечці в основну масу, добряче вимішуючи склад.
Потім займіться родзинками. Їх слід залити кип’ятком і потримати хвилин п’ять. Потім злити рідину і додати борошно до родзинок. Змішавши висушений виноград з сипучою масою, додайте їх в основне тісто і рівномірно в ньому розподіліть.
Тепер візьміть форми і рясно змастіть їх вершковим маслом. Трохи присипте зверху борошном, а його надлишки витрусіть. Всередину форм розкладіть тісто, потім вздовж заготовок зробіть надсічки – якщо тісто було вимішане правильно, то надріз не “впливе» назад.
На цьому майже все. Відправте заготовки в розігріту до 170 ° С духовку і випікайте 55 хвилин. Будьте обачні: оскільки техніка у всіх людей різна, то і потужність відрізняється. Орієнтуйтеся на готовність кексу по скоринці – з усіх боків вона повинна бути сухуватою, рівномірного коричневого кольору.
Після закінчення часу готування вийміть форми і дайте випічці повністю охолонути. Коли кексики стануть холодними, можна дістати випічку, посипати цукровою пудрою і подати до чаю.
Висновок
Насправді лише на перший погляд здається, що цей виріб вимагає багато часу і терпіння. Через пару раз ви навчитеся і будете вимішувати тісто дуже швидко. Але в перший треба постаратися – «запороти» кекс легко. Тут прямо як з бісквітом, приготування якого спочатку теж викликає масу проблем.
Але повірте, легендарний кекс за цим рецептом стовідсотково перенесе вас в святкову атмосферу. Старання того безумовно варті. І до того ж він просто дуже смачний.