Тане в роті! Правильний рулет з маком (такий повітряний)

Кулінарія

Маковий рулет – м’яке неймовірно повітряне тісто і смачна соковита макова начинка. Рулет з маком виходить дуже ніжний і з великою кількістю маку!

Інгредієнти:

  • Молоко тепле – 150 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 6-7 гр.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вершкове масло розтоплене – 30 гр.
  • Борошно – 400 гр.

Начинка:

  • Мак – 140 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Білок – 1 шт.
  • Вершкове масло – 40 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.

Для змазування рулету:

  • Жовток – 1 шт.
  • Молоко – 1 ч. л.

Просіваємо борошно, приблизно 250 гр. Додаємо дріжджі, сіль, цукор, перемішуємо вінчиком.

Наливаємо тепле молоко, яйце, розтоплене вершкове масло. Замішуємо тісто, додаємо ще муки (додавайте поступово, може піти трохи більше або трохи менше, що не забивайте тісто борошном). Тісто буде м’яке і не липне до рук.

Тане в роті! Правильний рулет з маком (такий повітряний)

Тісто округлити, миску змащуємо олією, і накриваємо плівкою. Ставимо в тепле місце приблизно на 1-1,5 години, до збільшення в 2-3 рази.

Для начинки мак промити, воду злити через дрібне сито. Залити водою на 3 см вище рівня маку, ставимо на плиту і варимо на маленькому вогні хвилин 15-20.

Зайву воду злити через дрібне сито.

Мак з цукром перебиваємо блендером.

Додати вершкове масло, ванільний цукор, білок, перемішуємо, виходить макова начинка.

Тане в роті! Правильний рулет з маком (такий повітряний)

Тісто піднялося, збільшилася в розмірі 2-3 рази. Тісто розкачати в прямокутник. Викласти начинку, з одного боку залишити смужку тіста близько 3-4 см без начинки.

Тане в роті! Правильний рулет з маком (такий повітряний)

Згорнути тісто в рулет. Край закріпити і покласти швом вниз на деко застелене пергаментом. Накрити плівкою і залишити хвилин 10-20, щоб рулет підійшов. Для рум’яної скоринки змащуємо рулет жовтком з молоком.

Випікати в заздалегідь прогрітій духовці до 190 градусів, приблизно 30 хвилин, до рум’яності. За бажанням готовий гарячий рулет змащуємо маслом або солодкою водою, щоб скоринка у рулету була м’якою.

Тане в роті! Правильний рулет з маком (такий повітряний)

Готовому рулету даємо охолонути і розрізаємо, смакота до чаю готова! Смачного! Готуйте з задоволенням!

Оцените статью
Добавить комментарий