Сьогодні ділюся рецептом смачного лимонного печива

Кулінарія

Це м’яке печиво з яскравим лимонним ароматом і сонячним кольором – прекрасне доповнення до чашки чаю або кави. Мені, як любительці цитрусів у всіх проявах, воно дуже сподобалося.

До речі, якщо у вас залишилося багато жовтків після випічки меренге або ангельського кексу – цей рецепт допоможе вам вирішити питання з їх утилізацією.

Інгредієнти на 30 штук:

  • жовтки – 8 шт.
  • цукрова пудра – 150 грам
  • вершкове масло – 175 грам
  • пшеничне борошно – 220 грам
  • лимонна цедра – 1 ст.л.

Рецепт приготування:

Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою в пишну масу.

Не припиняючи збивати, по одному додаємо жовтки, цедру. Просіваємо борошно і замішуємо однорідне тісто.

Ложкою або за допомогою кондитерського мішка з простою насадкою висаджуємо печиво на застелене пергаментом деко на відстані 4 см один від одного (воно при випіканні злегка збільшиться в сторони).

Сьогодні ділюся рецептом смачного лимонного печива

Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до легкого зарум’янювання (8-10 хвилин). Даємо 10 хвилин охолонути на деку, потім перекладаємо на решітку і охолоджуємо остаточно. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий