Смачна курка з грибами під картопляною шубкою

Курка з грибами під картопляною шубкою - детальний рецепт Кулінарія

Поєднання курки, грибів і картоплі завжди вдале. А якщо все це запекти, та ще й під сирною скоринкою – це просто нереально апетитно. Просто, швидко і мега смачно. Для розбавлення сімейного повсякденного меню цz страва саме те, що треба. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.

Необхідні інгредієнти

  • 2 курячі грудки (300 гр)
  • 250 гр грибів
  • 3-4 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 столова ложка борошна
  • 250 мл молока
  • 150 гр вершків 15%
  • 100 гр тертого твердого сиру
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • зелень за бажанням
  • соняшникова олія для смаження

В першу чергу вимиваємо добре Картоплю і поміщаємо в каструлю. Вливаємо воду і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і продовжуємо процес варіння ще 6 хвилин. Після закінчення потрібного часу залишаємо остигати. Потім очищаємо картоплю.

Після чого вимиваємо і обсушуємо курячі грудки. Ріжемо їх невеликими шматочками і відправляємо на розігріту сковороду з невеликою кількістю масла обжарюватися до рум’яного кольору. Потім перекладаємо на тарілку.

Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо її. Перекладаємо в ту ж сковороду обжарюватися в тій ж олії.

Вимиваємо і по потребі очищаємо гриби. Нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо до цибулі. Обсмажуємо інгредієнти до випаровування рідини.

Після закінчення потрібного часу всипаємо борошно і добре перемішуємо.

Тепер вливаємо молоко і вершки, постійно помішуючи. Також відправляємо сюди підготовлену курку. Солимо і перчимо до смаку.

Після чого перекладаємо все в форму для запікання. Потім, використовуючи терку, натираємо на грубій фракції картоплю. Солимо трохи і покриваємо рівномірно тертим сиром.

Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на півгодини.

Після закінчення потрібного часу страва готова і її гарячою можна подавати до столу.

Оцените статью
Добавить комментарий