З рецептом немає великої мороки, зате виходить дуже смачна рибка, яка буде довго зберігатися.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- скумбрія, 2.7 кг;
- сіль, по 0.5 ч.л в кожну баночку;
- олія соняшникова, по 2 ст.л в баночку.
Для приготування бульйону необхідно:
- вода, 1 л;
- голова і хвости риби;
- перець духмяний, 3 шт;
- перець горошок, 5 шт;
- лавровий лист, 1 шт;
- сіль дрібка;
- цибуля, 1 шт.
Процес приготування скумбрії
Я готувала рибу в баночках по 500 мл і у мене пішло 4 штуки.
У скумбрії відрізаємо голови і хвіст, прибираємо нутрощі і плавники, ріжемо великими шматочками. Промиваємо шматки, голови і хвости, ретельно миємо зябра.
У каструлю укладаємо голови і хвости, цибулю розрізану на 2 частини, спеції і вливаємо воду.
Доводимо до кипіння і варимо 40 хвилин.
У чисті і сухі банки щільно укладаємо рибу шарами.
Порада: сильно не трамбуйте, щоб рибка зберегла форму.
У кожну баночку сипем сіль і вливаємо олію.
Бульйон проціджуємо через сито, трохи охолоджуємо і заливаємо в банки до самого верху.
Закручуємо щільно кришками, ставимо в каструлю на рушник, наливаємо теплої води вище банок і стерилізуємо 5 годин з моменту закипання на невеликому вогні.
Якщо вода википає, просто доливаємо гарячу.
Охолоджуємо баночки на рушнику і зберігаємо в підвалі або в коморі.
Таку смачну рибку я подаю як окрему страву, використовую в якості начинки для пирогів і салатів.