Скумбрія в бульйоні – наготувала б 50 банок, але немає потреби!

Кулінарія

З рецептом немає великої мороки, зате виходить дуже смачна рибка, яка буде довго зберігатися.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • скумбрія, 2.7 кг;
  • сіль, по 0.5 ч.л в кожну баночку;
  • олія соняшникова, по 2 ст.л в баночку.

Для приготування бульйону необхідно:

  • вода, 1 л;
  • голова і хвости риби;
  • перець духмяний, 3 шт;
  • перець горошок, 5 шт;
  • лавровий лист, 1 шт;
  • сіль дрібка;
  • цибуля, 1 шт.

Процес приготування скумбрії

Я готувала рибу в баночках по 500 мл і у мене пішло 4 штуки.

У скумбрії відрізаємо голови і хвіст, прибираємо нутрощі і плавники, ріжемо великими шматочками. Промиваємо шматки, голови і хвости, ретельно миємо зябра.

У каструлю укладаємо голови і хвости, цибулю розрізану на 2 частини, спеції і вливаємо воду.

Доводимо до кипіння і варимо 40 хвилин.

У чисті і сухі банки щільно укладаємо рибу шарами.

Порада: сильно не трамбуйте, щоб рибка зберегла форму.

У кожну баночку сипем сіль і вливаємо олію.

Бульйон проціджуємо через сито, трохи охолоджуємо і заливаємо в банки до самого верху.

Закручуємо щільно кришками, ставимо в каструлю на рушник, наливаємо теплої води вище банок і стерилізуємо 5 годин з моменту закипання на невеликому вогні.

Якщо вода википає, просто доливаємо гарячу.

Охолоджуємо баночки на рушнику і зберігаємо в підвалі або в коморі.

Скумбрія в бульйоні - наготувала б 50 банок, але немає потреби!

Таку смачну рибку я подаю як окрему страву, використовую в якості начинки для пирогів і салатів.

Оцените статью
Добавить комментарий