Сім’я просить готувати частіше. Пісочне тістечко як в дитинстві. Я і не думала, що воно готується так легко

Кулінарія

Думаю, багато хто пам’ятає ці пісочні тістечка з варенням. Раніше їх можна було купити всюди за копійки і завжди вони були смачними. Хочу запропонувати вам приготувати такі ці тістечка з дитинства, адже це просто, швидко і надзвичайно смачно!

Продукти, які потрібні:

Переходимо до процесу приготування

Борошно просійте і з’єднайте з пекарським порошком. Розмішайте.

В окремий посуд покладіть масло м’якого стану, додайте дрібку солі і збивайте протягом однієї хвилини. Масло має стати пишним.

В моє дитинство тісто готувалося на маргарині, але я ніколи не використовую його при приготуванні випічки. Вважаю, що на маслі в рази смачніше.

Всі продукти повинні бути кімнатної температури, тому вони повинні полежати годинку на столі і нагрітися після холодильника перш, ніж готувати.

Всипте в збите масло цукор, ванілін і продовжіть збивати протягом декількох хвилин, поки маса не посвітлішає і не стане пишніша.

Після цього додайте в масу яйце і збивайте ще кілька хвилин. Маса повинна стати ще пишніша.

Тепер поступово всипати борошно з пекарським порошком. Продовжуйте працювати міксером, а решту борошняну суміш умішайте за допомогою лопатки. В кінці зберіть тісто в кого прямо руками. Тісто виходить м’яким, ніжним і легко рветься.

Сім'я просить готувати частіше. Пісочне тістечко як в дитинстві. Я і не думала, що воно готується так легко

Тісто потрібно розкатувати на пекарному папері. Спочатку тісто злегка розтягніть по сторонам руками, а після розкачайте за допомогою качалки в пласт, товщина якого буде не більше 5 міліметрів.

Підрівняйте краї, щоб тісто було з усіх боків однаковим. У мене вийшов пласт 30 × 35 сантиметрів.

Перекладіть пласт на деко і проколіть його виделкою.

Сім'я просить готувати частіше. Пісочне тістечко як в дитинстві. Я і не думала, що воно готується так легко

Духовку заздалегідь включіть на 200 °, щоб нагрілася. Помістіть тісто на 10-12 хвилин. Коли краї тіста стануть рум’яними, відразу ж виймайте його.

Обрізайте, поки корж не охолов, нерівні краї, а після цього розріжте навпіл. Тепер нехай остуджуються.

Сім'я просить готувати частіше. Пісочне тістечко як в дитинстві. Я і не думала, що воно готується так легко

Я на цей раз взяла для тістечок варення з чорної смородини, але ви можете брати будь-яке вам подобається.

Остиглі обрізки перекладіть в щільний пакет із застібкою і подрібніть їх в крихту, використовуючи качалку. Крихта потрібна для посипання тістечок.

Перекладіть один корж на робочу поверхню, але робіть це дуже обережно, адже він дуже крихкий.

На корж покладіть половину варення і розподіліть рівномірним шаром за допомогою ложки або лопатки. Тільки при цьому трохи відступіть від країв, щоб варення не витекло, коли зверху будете класти другий корж.

Сім'я просить готувати частіше. Пісочне тістечко як в дитинстві. Я і не думала, що воно готується так легко

Далі накрийте другим коржем і теж покрийте його варенням, але вже не відступаючи від країв, тобто цілком.

Сім'я просить готувати частіше. Пісочне тістечко як в дитинстві. Я і не думала, що воно готується так легко

Посипте крихтою і залиште на кілька годин на кухні, щоб тісто просочилося.

Сім'я просить готувати частіше. Пісочне тістечко як в дитинстві. Я і не думала, що воно готується так легко

Після цього розріжте на квадратики невеликого розміру і можете приступати до чаювання.

Сім'я просить готувати частіше. Пісочне тістечко як в дитинстві. Я і не думала, що воно готується так легко

Коли я їм це тістечко, то відразу повертаюся спогадами в дитинство. Вони дійсно працюють як «машина часу»!

Сім'я просить готувати частіше. Пісочне тістечко як в дитинстві. Я і не думала, що воно готується так легко

Оцените статью
Добавить комментарий