Думаю, багато хто пам’ятає ці пісочні тістечка з варенням. Раніше їх можна було купити всюди за копійки і завжди вони були смачними. Хочу запропонувати вам приготувати такі ці тістечка з дитинства, адже це просто, швидко і надзвичайно смачно!
Продукти, які потрібні:
- 130 г цукру;
- 180 г масла вершкового;
- Одне яйце;
- Одна чайна ложка пекарського порошку;
- 310 г борошна;
- 1,5 г ваніліну;
- Одна дрібка солі;
-
Содержание
350-380 г варення (джему або повидла).
Переходимо до процесу приготування
Борошно просійте і з’єднайте з пекарським порошком. Розмішайте.
В окремий посуд покладіть масло м’якого стану, додайте дрібку солі і збивайте протягом однієї хвилини. Масло має стати пишним.
В моє дитинство тісто готувалося на маргарині, але я ніколи не використовую його при приготуванні випічки. Вважаю, що на маслі в рази смачніше.
Всі продукти повинні бути кімнатної температури, тому вони повинні полежати годинку на столі і нагрітися після холодильника перш, ніж готувати.
Всипте в збите масло цукор, ванілін і продовжіть збивати протягом декількох хвилин, поки маса не посвітлішає і не стане пишніша.
Після цього додайте в масу яйце і збивайте ще кілька хвилин. Маса повинна стати ще пишніша.
Тепер поступово всипати борошно з пекарським порошком. Продовжуйте працювати міксером, а решту борошняну суміш умішайте за допомогою лопатки. В кінці зберіть тісто в кого прямо руками. Тісто виходить м’яким, ніжним і легко рветься.
Тісто потрібно розкатувати на пекарному папері. Спочатку тісто злегка розтягніть по сторонам руками, а після розкачайте за допомогою качалки в пласт, товщина якого буде не більше 5 міліметрів.
Підрівняйте краї, щоб тісто було з усіх боків однаковим. У мене вийшов пласт 30 × 35 сантиметрів.
Перекладіть пласт на деко і проколіть його виделкою.
Духовку заздалегідь включіть на 200 °, щоб нагрілася. Помістіть тісто на 10-12 хвилин. Коли краї тіста стануть рум’яними, відразу ж виймайте його.
Обрізайте, поки корж не охолов, нерівні краї, а після цього розріжте навпіл. Тепер нехай остуджуються.
Я на цей раз взяла для тістечок варення з чорної смородини, але ви можете брати будь-яке вам подобається.
Остиглі обрізки перекладіть в щільний пакет із застібкою і подрібніть їх в крихту, використовуючи качалку. Крихта потрібна для посипання тістечок.
Перекладіть один корж на робочу поверхню, але робіть це дуже обережно, адже він дуже крихкий.
На корж покладіть половину варення і розподіліть рівномірним шаром за допомогою ложки або лопатки. Тільки при цьому трохи відступіть від країв, щоб варення не витекло, коли зверху будете класти другий корж.
Далі накрийте другим коржем і теж покрийте його варенням, але вже не відступаючи від країв, тобто цілком.
Посипте крихтою і залиште на кілька годин на кухні, щоб тісто просочилося.
Після цього розріжте на квадратики невеликого розміру і можете приступати до чаювання.
Коли я їм це тістечко, то відразу повертаюся спогадами в дитинство. Вони дійсно працюють як «машина часу»!