Швидкі і смачні пікантні баклажани! Закуска на всі випадки життя

Кулінарія

Дуже швидка закуска з баклажанів, яка готується просто і швидко, вона точно додасть у ваше меню нові нотки аромату і смаку.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани маленькі 4 шт або середні, 2 шт;
  • часник, 3 зубчики;
  • соус кисло-солодкий чилі, 4 ст.л;
  • олія соняшникова, 2 ст.л;
  • лимонний сік, 2 ст.л;
  • кінза, пара гілочок;
  • сіль.

Процес приготування

Баклажани ріжемо уздовж тонкими смужками, солимо і залишаємо на 10 хвилин.

Промиваємо чистою водою від гіркоти, просушуємо паперовими рушниками.

Обсмажуємо баклажани в 1ст.л олії з двох сторін до рум’яності.

Порада: ви можете просто змастити силіконовим пензликом смужки баклажанів з двох сторін олією і обсмажити до рум’яності.

Змішуємо 1 ложку соняшникової олії з лимонним соком, соусом. Доводимо цю масу до кипіння, кидаємо подрібнений на шматочки часник.

Викладаємо в цю каструлю з соусом баклажани, перемішуємо і тушимо 3 хвилини.

Викладаємо на тарілку, поливаємо залишками соусу, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.

Якщо ви не любите кінзу, тоді посипайте петрушкою – вона прекрасно поєднується з баклажанами. Ця страва смачна як у гарячому і теплому вигляді, так і холодному.

Оцените статью
Добавить комментарий