Шалено смачні кабачки під соусом «Бешамель»

Кабачки під соусом «Бешамель» - рецепт приготування Кулінарія

Коли я вперше спробувала такі кабачки, то залишилася від них в невимовному захваті. Незважаючи на те, що даний овоч не є моїм кумиром і готую з нього страви я не часто. Але все змінилося, коли я приготувала його під соусом «Бешамель». Я ніколи не думала, що така проста страва може бути приголомшливо смачною. Тому сьогодні я розповім вам, як приготувати такі кабачки і ви зможете порадувати близьких новим смаком.

Необхідні продукти

  • 500 грам кабачків
  • 300 грам помідорів
  • 500 грам молодої картоплі
  • 3 зубчики часнику
  • кріп
  • 150 грам сиру
  • сіль, перець за смаком

Для соусу

  • 500 мілілітрів молока
  • 50 грам пшеничного борошна
  • 50 грам вершкового масла
  • пів чайної ложки солі
  • пів чайної ложки перцю
  • дрібка мускатного горіха

Кабачки промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками. Очищену картоплю також нарізаємо кружечками. Точно також нарізаємо помідори. Подрібнюємо кріп і часник.

Приготуємо соус. У сковороду кладемо вершкове масло, розтоплюємо і всипаємо борошно. Постійно перемішуючи на повільному вогні обсмажуємо борошно. Потім по чуть-чуть додаємо молоко, після кожного додавання перемішуємо. Соус солимо і перчимо, додаємо мускатний горіх і перемішуємо. Томимо його на повільному вогні 2 хвилини.

У готовий соус додаємо часник і кріп, перемішуємо і знімаємо з вогню. Кабачки і картоплю солимо за смаком.

Беремо страву для запікання і змащуємо дно приготованим соусом. Зверху викладаємо шар з картоплі, змащуємо соусом «Бешамель». Потім викладаємо шар з кабачків, змащуємо соусом. Наступний шар робимо з помідорів, солимо і перчимо їх на смак.

Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 170 градусів і випікаємо протягом 70 хвилин.Сир натираємо на тертці.

Через відведений час кабачки дістаємо, присипаємо сиром і знову ставимо в духовку. Запікаємо ще 10 хвилин, а потім відразу ж подаємо до столу.

Оцените статью
Добавить комментарий