Секрети пишних сирників без борошна і соди. Випитала у знайомого шеф-кухаря

Кулінарія

Сирники – це тепер часта страва на нашому столі. За кордоном більшість такої смакоти не пробували. У них є щось схоже і називається чізкейк.

Готувати такий сніданок швидко, але у кожної страви є свої секрети. Раніше я робила сирники і вони виходили не пишними, розпливалися на сковорідці і були не такими смачними, як в ресторані.

Тепер сирники завжди виходять. Все завдяки порадам одного кухаря з ресторану.

Чоловік з ним добре знайомий. Рада, що одного разу ми запросили його в гості. Я поскаржилася, що у мене ніяк не вдаються сирники. Чому в ресторані вони такі пишні, високі і смачні? Він розповів всі секрети. Хочу поділитися з вами.

Перше, що потрібно врахувати – це сир. Він повинен бути сухим і дрібнозернистим. Якщо купувати вологий сир, то заздалегідь його віджимають через марлю. Саме через надмірну сироватку в сирі сирники «розповзаються» на сковорідці при смаження.

Не купуйте для сирників сир в брикетах. Він годиться тільки для приготування суфле, запіканок, іншої випічки. Найкраще підходить сир жирністю від 7-18%. Добре б протерти сир через сито.

Отже, додаємо 1 яйце в сир (500 гр.). Так само потрібно покласти цукор (35-45 гр.). Занадто багато цукру не варто додавати. Цей інгредієнт (якщо занадто багато) при нагріванні починає танути і сирники почнуть пригорати.

Потім додати ванільний цукор (1 ч.л.). Все ретельно перемішати.

А тепер той самий інгредієнт, який не дасть сирникам «впасти». Додаємо 2-3 стол. л. манної крупи. Залишаємо масу на 20 хвилин. Манка забирає всю зайву вологу з сиру та не робить масу «гумовою», як мука.

Секрети пишних сирників без борошна і соди. Випитала у знайомого шеф-кухаря

Після 20 хвилин починаємо формувати сирники, як в ресторані. Для цього знадобиться борошно. Буде потрібно приблизно 2-4 стол. ложки.

Викладаємо масу з сиру і манки на стіл з борошном і формуємо одну ковбаску.

Секрети пишних сирників без борошна і соди. Випитала у знайомого шеф-кухаря

Я робила з малої кількості сиру (200 гр.), тому у мене вийшло всього 3 сирника.

Секрети пишних сирників без борошна і соди. Випитала у знайомого шеф-кухаря

Секрети пишних сирників без борошна і соди. Випитала у знайомого шеф-кухаря

Беру по одній частині і двома руками кручу, щоб вийшло рівно. По верху прихлопую рукою і знову кручу.

Потім викладаю на розігріту сковорідку з олією і смажу з 2 сторін до рум’яна. Зменшіть на середній / повільний вогонь, щоб сирники добре прожарилися всередині і не згоріли зовні.

Секрети пишних сирників без борошна і соди. Випитала у знайомого шеф-кухаря

Сирники пишні без соди і борошна! Приємного апетиту і всього найкращого!

Секрети пишних сирників без борошна і соди. Випитала у знайомого шеф-кухаря

Оцените статью
Добавить комментарий