Сирники – це тепер часта страва на нашому столі. За кордоном більшість такої смакоти не пробували. У них є щось схоже і називається чізкейк.
Готувати такий сніданок швидко, але у кожної страви є свої секрети. Раніше я робила сирники і вони виходили не пишними, розпливалися на сковорідці і були не такими смачними, як в ресторані.
Тепер сирники завжди виходять. Все завдяки порадам одного кухаря з ресторану.
Чоловік з ним добре знайомий. Рада, що одного разу ми запросили його в гості. Я поскаржилася, що у мене ніяк не вдаються сирники. Чому в ресторані вони такі пишні, високі і смачні? Він розповів всі секрети. Хочу поділитися з вами.
Перше, що потрібно врахувати – це сир. Він повинен бути сухим і дрібнозернистим. Якщо купувати вологий сир, то заздалегідь його віджимають через марлю. Саме через надмірну сироватку в сирі сирники «розповзаються» на сковорідці при смаження.
Не купуйте для сирників сир в брикетах. Він годиться тільки для приготування суфле, запіканок, іншої випічки. Найкраще підходить сир жирністю від 7-18%. Добре б протерти сир через сито.
Отже, додаємо 1 яйце в сир (500 гр.). Так само потрібно покласти цукор (35-45 гр.). Занадто багато цукру не варто додавати. Цей інгредієнт (якщо занадто багато) при нагріванні починає танути і сирники почнуть пригорати.
Потім додати ванільний цукор (1 ч.л.). Все ретельно перемішати.
А тепер той самий інгредієнт, який не дасть сирникам «впасти». Додаємо 2-3 стол. л. манної крупи. Залишаємо масу на 20 хвилин. Манка забирає всю зайву вологу з сиру та не робить масу «гумовою», як мука.
Після 20 хвилин починаємо формувати сирники, як в ресторані. Для цього знадобиться борошно. Буде потрібно приблизно 2-4 стол. ложки.
Викладаємо масу з сиру і манки на стіл з борошном і формуємо одну ковбаску.
Я робила з малої кількості сиру (200 гр.), тому у мене вийшло всього 3 сирника.
Беру по одній частині і двома руками кручу, щоб вийшло рівно. По верху прихлопую рукою і знову кручу.
Потім викладаю на розігріту сковорідку з олією і смажу з 2 сторін до рум’яна. Зменшіть на середній / повільний вогонь, щоб сирники добре прожарилися всередині і не згоріли зовні.
Сирники пишні без соди і борошна! Приємного апетиту і всього найкращого!