Салат з огірків «Зимовий король»: його не треба стерилізувати і він дуже добре зберігається

Сад, город, дача

Огірки можна заготовлювати різними способами. Звичайно, в першу чергу йде маринування та засолювання. Потім ми всі починаємо робити із зелених плодів салати і закуски.

Варіацій багато, тримайте черговий рецепт. Вся краса цього салату полягає в тому, що навіть взимку в ньому збережеться смак і аромат свіжих огірочків, ніби щойно зірваних з грядки.

Це один з найпоширеніших заготовок з огірків у вигляді салату. Він дійсно схожий на «Ніжинський», але при цьому зовсім інший. А в його новій версії смак стає незвичайним, цікавим і оригінальним.

Важливо витримати пропорції, тоді вийде взагалі пальчики оближеш!

Інгредієнти:

  • 5 кг не дуже великих огірків
  • 5 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. солі без гірки або з невеликою гіркою (на смак)
  • 100 мл оцту 9%
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 2 пучка зелені кропу
  • 1 стручок гіркого або гострого перцю
  • 1 ст. л. чорного перцю горошком
  • 3 шт. гвоздики
  • 0,5 ч. л. меленого коріандру

Як приготувати Салат «Зимовий король»:

1. Огірки вимити і замочити на 2 години в холодній воді. Після промити і трохи обсушити на рушнику або просто розсипати на тканину (папір), тільки потім нарізати кружечками. Бажано тонкими.

Салат з огірків «Зимовий король»: його не треба стерилізувати і він дуже добре зберігається

2. Почистити і помити ріпчасту цибулю, нарізати тонкими півкільцями.

3. У великій таз або каструлю викласти огірки і цибуля, додати сіль, перемішати і залишити на 30-40 хвилин, щоб огірки дали сік. Але не більше 1 години.

4. Чисту і просушену зелень дрібно нарізати.

5. У великому посуді, де буде варитися салат, змішати оцет, цукор і перець горошком.

Салат з огірків «Зимовий король»: його не треба стерилізувати і він дуже добре зберігається

6. Викласти в маринад огірки з цибулею і подрібнений кріп, перемішати. Поставити каструлю на середній вогонь. Довести масу до кипіння, періодично помішуючи. Зменшити до мінімуму.

7. Кинути в киплячу огіркову суміш стручок гострого перцю (різати його не потрібно), мелений коріандр і гвоздику. Салат слід тримати на плиті поки огірки не почнуть змінювати колір.

8. Готовий салат дуже швидко розкласти в гарячі простерилізовані банки.

Важливо! Банки наповнюйте доверху таким чином, щоб маринад повністю покрив огірки. Вони не повинні стирчати біля горлечка без рідини.

9. Загвинтити банки залізними прокип’яченому кришками – гвинтовими або з ключем. Перевернути догори дном і укутати до охолодження.

Салат дійде до потрібної кондиції у теплі, а кришки втягнуться всередину для кращого збереження. Тому стерилізація і не буде потрібна.

Салат з огірків «Зимовий король»: його не треба стерилізувати і він дуже добре зберігається

На виході з цієї кількості огірків виходить 6 літрових банок або 11-12 по 0,5 л.

Порада: цей салат можна не тільки їсти як закуску, але також його додають в розсольник і вінегрет. Вдалих вам заготовок!

Оцените статью
Добавить комментарий