Тісто на мінеральній воді виходить м’яким і поступливим, з ним просто працювати.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 4 склянки;
- вода мінеральна – 300 мл;
- цукор – 2 ч.л;
- сіль – щіпка;
- олія рослинна – 2 ст.л;;
- горілка за бажанням – 2 ч.л.
Для приготування начинки візьміть:
- м’ясо будь-яке – 500 г;
- цибуля – 1 шт;
- сало – 7 г;
- сметана або кефір – 120 г;
- зелень за смаком, спеції.
Процес приготування чебуреків
Газовану мінеральну воду охолоджуємо.
Борошно просіваємо і з’єднуємо з цукром, сіллю.
Вливаємо в борошно воду і рослинну олію, вимішуємо тісто – маса повинна бути м’якою, не липкою, еластичною. Загортаємо в плівку або пакет і відправляємо на 1 годину в холодильник.
З м’яса робимо фарш і змішуємо з подрібненою цибулею, сіллю, спеціями і зеленню.
Додаємо кефір або сметану – щоб фарш був соковитим.
Ділимо тісто на порційні шматочки, кожен розкачуємо в коржик, викладаємо начинку, защипуємо краї.
Обсмажуємо чебуреки на сковороді на розігрітій олії.
Порада: кефір або сметану можна замінити вершковим маслом – на начинку викладайте шматочки масла і защипуйте краї. Якщо під рукою немає кисломолочних продуктів і масла, можна просто додати води.