Рецепт пузирчастих чебуреків на мінеральній воді

Чебуреки на мінеральній воді, рецепт приготування Кулінарія

Тісто на мінеральній воді виходить м’яким і поступливим, з ним просто працювати.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 4 склянки;
  • вода мінеральна – 300 мл;
  • цукор – 2 ч.л;
  • сіль – щіпка;
  • олія рослинна – 2 ст.л;;
  • горілка за бажанням – 2 ч.л.

Для приготування начинки візьміть:

  • м’ясо будь-яке – 500 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • сало – 7 г;
  • сметана або кефір – 120 г;
  • зелень за смаком, спеції.

Процес приготування чебуреків

Газовану мінеральну воду охолоджуємо.

Борошно просіваємо і з’єднуємо з цукром, сіллю.

Вливаємо в борошно воду і рослинну олію, вимішуємо тісто – маса повинна бути м’якою, не липкою, еластичною. Загортаємо в плівку або пакет і відправляємо на 1 годину в холодильник.

З м’яса робимо фарш і змішуємо з подрібненою цибулею, сіллю, спеціями і зеленню.

Додаємо кефір або сметану – щоб фарш був соковитим.

Ділимо тісто на порційні шматочки, кожен розкачуємо в коржик, викладаємо начинку, защипуємо краї.

Обсмажуємо чебуреки на сковороді на розігрітій олії.

Порада: кефір або сметану можна замінити вершковим маслом – на начинку викладайте шматочки масла і защипуйте краї. Якщо під рукою немає кисломолочних продуктів і масла, можна просто додати води.

Rate article
Залишити відповідь