Рецепт ароматної і пишної булочки зі згущеним молоком для всієї родини

Булочка зі згущеним молоком, рецепт Кулінарія

Таку булочку першими почали готувати французи, які жили на заході Франції. Рецептура, звичайно, з часом змінилася, що спричинило за собою і зміну смаку випічки, але вона все також популярна по всьому світу. Адже виходить булочка пишною, ніжною і неймовірно смачною.

Візьміть наступні продукти:

  • Два яєчних жовтки;
  • Одну ст. л. дріжджів;
  • Одне ціле яйце;
  • 120 мл молока;
  • 60 г цукру;
  • 90 мл згущеного молока;
  • 450 г борошна пшеничного;
  • Одна ч. л. солі;
  • Цукрова пудра на ваш смак.

Готуємо пишну булочку зі згущеним молоком

Трохи нагріваємо молоко, щоб воно було теплим. Всипаємо в нього дріжджі, цукор, сіль і розмішуємо. Даємо опарі пів годинки постояти для активації дріжджів.

Потім розбиваємо в опару яйце, кладемо жовтки і згущене молоко. Останнім всипаємо частинами борошно і вимішуємо тісто. Тісто залишаємо в спокої на пару годин.

Далі з тіста формуємо кульки, які розміщуємо в формі по колу і одну кульку по середині. Закриваємо кришкою або можна плівкою і даємо постояти пів години.

Рецепт ароматної і пишної булочки зі згущеним молоком для всієї родини

В цей час включаємо духовку на 180 °, щоб розігрілася.

Розміщуємо нашу булочку в духовку приблизно на 25 хвилин, поки не підрум’яниться.

Готову випічку присипаємо пудрою.

Rate article
Залишити відповідь