Плов з телятиною: готую дуже смачну страву, від якої в захваті всі

Кулінарія

Узбецький плов готується досить просто і швидко, його смак і аромат не залишить нікого байдужим.

Для приготування нам знадобиться:

  • 500 г телятини;
  • 4 моркви;
  • 5 цибулин;
  • соняшникова олія;
  • чорний і червоний перець;
  • трохи солі;
  • 2,5 склянки рису;
  • трохи спецій з барбарисом і анісом;
  • часник і гострий перець.

М’ясо, нарізавши невеликими шматочками, обсмажте в казанку на сильно розігрітому жирі.

А якщо м’ясо пісне, можна додати трохи соняшникової олії.

Наріжте у вигляді соломки моркву і цибулю, обсмажте разом з м’ясом. Далі залийте водою і посоліть, додайте мелений чорний і червоний перець, закип’ятіть.

Можна додати часник, стручок гострого перцю.

Промийте рис, покладіть в казан з м’ясом і варіть. Далі додайте спеції і посоліть.

Щоб плов не підгорів, проткніть після закипання рис в декількох місцях до дна за допомогою дерев’яної ложки, влийте по 3 столові ложки води.

Накрити казан потрібно кришкою і тушкувати півгодини на слабкому вогні. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий