Сьогодні хочу поділиться рецептом печінки в омлеті. Це одна з моїх улюблених страв з печінки, готую так багато років. Печінка виходить ніжною, м’якою, і що найдивніше в такому виконання її їдять навіть ті, хто в принципі не їдять печінку. Я навіть експериментувала замість грибів обсмажувала цвітну капусту, кабачки. Виходить смачно так і так.
Необхідні продукти:
- Печінка куряча – 600 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибулина – 2 шт.
- Печериці – 200 гр.
- Рослинна олія – за смаком
- Сіль за смаком
Для заливки:
- Яйця – 3 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Чорний перець – за смаком
Печінку курячу миємо і нарізаємо на шматочки. 1 велику або 2 невеликих моркви натерти на грубій терці. 2 цибулини порізати кубиками. Гриби 200 грам поріжемо пластинками.
Беремо сковорідку і наливаємо трохи олії кладемо цибулю, смажимо до напівпрозорості, додаємо моркву і смажимо все разом ще хвилини 2. Кладемо на деко.
Тепер обсмажити гриби на невеликій кількості олії на великому вогні хвилини 3-4. Кладемо гриби на моркву з цибулею.
На сковорідку наливаємо соняшникову олію кладемо печінку і смажимо на великому вогні хвилин 5, підсолюємо і знімаємо з вогню. Кладемо на гриби. У миску розбиваємо 3 яйця, додаємо 200 грам сметани, сіль половину ч.л., чорний перець за смаком. Перемішуємо.
Заливаємо печінку. Ставимо в духовку і готуємо при 180 градусах 20-25 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.
Як я вже говорила замість грибів я іноді додаю цвітну капусту або кабачки. Запевняю Вас приготував один раз так печінку Ви обов’язково приготуєте ще багато раз.