Печінка в омлеті або як приготувати печінку, щоб вона була ніжною

Кулінарія

Сьогодні хочу поділиться рецептом печінки в омлеті. Це одна з моїх улюблених страв з печінки, готую так багато років. Печінка виходить ніжною, м’якою, і що найдивніше в такому виконання її їдять навіть ті, хто в принципі не їдять печінку. Я навіть експериментувала замість грибів обсмажувала цвітну капусту, кабачки. Виходить смачно так і так.

Необхідні продукти:

  • Печінка куряча – 600 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 2 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Рослинна олія – за смаком
  • Сіль за смаком

Для заливки:

  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Чорний перець – за смаком

Печінку курячу миємо і нарізаємо на шматочки. 1 велику або 2 невеликих моркви натерти на грубій терці. 2 цибулини порізати кубиками. Гриби 200 грам поріжемо пластинками.

Беремо сковорідку і наливаємо трохи олії кладемо цибулю, смажимо до напівпрозорості, додаємо моркву і смажимо все разом ще хвилини 2. Кладемо на деко.

Тепер обсмажити гриби на невеликій кількості олії на великому вогні хвилини 3-4. Кладемо гриби на моркву з цибулею.

Печінка в омлеті або як приготувати печінку, щоб вона була ніжною

На сковорідку наливаємо соняшникову олію кладемо печінку і смажимо на великому вогні хвилин 5, підсолюємо і знімаємо з вогню. Кладемо на гриби. У миску розбиваємо 3 яйця, додаємо 200 грам сметани, сіль половину ч.л., чорний перець за смаком. Перемішуємо.

Печінка в омлеті або як приготувати печінку, щоб вона була ніжною

Заливаємо печінку. Ставимо в духовку і готуємо при 180 градусах 20-25 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.

Як я вже говорила замість грибів я іноді додаю цвітну капусту або кабачки. Запевняю Вас приготував один раз так печінку Ви обов’язково приготуєте ще багато раз.

Оцените статью
Добавить комментарий