Один раз готую так м’ясо і місяць тільки гарніри міняю. М’ясо тане в роті. Домашня тушонка

Кулінарія

Домашня тушонка з будь-якого м’яса виходить дуже смачною, з пікантними нотками, ароматною і ніжною. Ви можете зробити таку заготовку в будь-якій кількості – тушонка дуже довго зберігається і з неї ви можете зробити самі різні страви.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яловичина філе, м’ясо з жиром і яловичина з жилками – по 1.5 кг (всього буде 4.5 кг м’яса);
  • цибуля, 400 г;
  • сіль, 2 с.л;
  • перець, 2 ч.л;
  • лавровий лист, 2 шт.

Процес приготування

Беремо каструлю на 6 л.

М’ясо промиваємо і просушуємо, ріжемо порційними шматками.

На дно каструлі викладаємо шматки м’яса з жиром, солимо і перчимо, викладаємо шар цибулі півкільцями.

Викладаємо шматки м’яса з жилками і зверху сіль, перець, цибулю.

Викладаємо філе шматками, сіль, перець, цибулю і лавровий лист.

Ставимо каструлю на вогонь і коли почуєте, що жир вже почав шипіти, зменшуємо вогонь і тушкуємо 3 години під кришкою.

Перемішуємо м’ясо і тушкуємо ще 2 години.

Готуємо баночки – стерилізуємо з кришками і витираємо насухо.

Розкладаємо м’ясо по банкам, заливаємо бульйоном з каструлі і закриваємо кришками.

Охолоджуємо і зберігаємо в прохолодному місці.

Тепер ви можете тільки міняти гарніри кожен день і робити з таким м’ясом ще масу різних страв. Наприклад – підливу або тушковану картоплю з м’ясом і овочами, грибами.

Оцените статью
Добавить комментарий