Ніжний шоколадно-банановий торт без метушні з коржами

Шоколадно-банановий торт - детальний рецепт Кулінарія

У кожної господині в арсеналі повинен бути рецепт смачного десерту, яким можна не тільки нагодувати, а й приємно здивувати. І сьогодні ми готуємо саме такий шоколадно-банановий торт.

Необхідні продукти:

  • Банани – 2 шт.
  • Борошно – 250 г.
  • Какао-порошок – 3 ст.л.
  • Цукор – 300 р
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Ванілін – 1 г.
  • Яйця – 3 шт.
  • Молоко – 280 мл.
  • Рослинна олія – 60 г.
  • Вершкове масло – 60 г.

Для глазурі:

  • Молоко – 60 мл.
  • Какао-порошок – 1 ст.л.
  • Цукор – 60 г.
  • Вершкове масло – 30 г.

Поетапний процес приготування торта

У велику миску всипаємо 250 грам просіяного борошна, 3 столові ложки просіяного какао-порошку, 300 грам цукрового піску. Перемішуємо. Сюди ж додаємо 1/3 чайної ложки солі, 1 чайну ложку соди, 1 грам ваніліну. Акуратно все перемішуємо.

Потім в цю ж миску додаємо 3 яйця, 280 мілілітрів молока, 60 грам рослинної олії, 60 грам м’якого вершкового масла. Збиваємо все за допомогою міксера 3-4 хвилини до однорідної маси.

Ніжний шоколадно-банановий торт без метушні з коржами

З тістом ми закінчили, тепер займемося бананами. Нам буде потрібно 2 стиглих банана. Банани очищаємо від шкірки і ріжемо на кружечки товщиною приблизно 2 см.

Ніжний шоколадно-банановий торт без метушні з коржами

Викладаємо нарізані банани на дно форми для торта діаметром 22 см. Форму потрібно попередньо застелити пергаментним папером і змастити вершковим маслом.

Ніжний шоколадно-банановий торт без метушні з коржами

Тепер заливаємо банани шоколадним тістом. Випікаємо в духовці 40-45 хвилин при температурі 170 градусів.

Ніжний шоколадно-банановий торт без метушні з коржами

Ось такий бісквіт у мене вийшов. Він трохи тріснув, але нічого страшного, на смаку це ніяк не відіб’ється. Витягуємо бісквіт з форми і перекладаємо на велику тарілку.

Ніжний шоколадно-банановий торт без метушні з коржами

Основну частину роботи ми вже виконали, залишилося тільки промазати зверху шоколадною глазур’ю. Для глазурі в каструлю наливаємо 60 мілілітрів молока, додаємо 1 столову ложку какао-порошку і 60 грам цукру. Інтенсивно помішуючи, варимо на середньому вогні 6-7 хвилин. Вимикаємо плиту і відразу додаємо 30 грам вершкового масла. Ретельно все перемішуємо до однорідності. Змащуємо шоколадною глазур’ю наш торт і відправляємо в холодильник на 15-20 хвилин.

Ніжний шоколадно-банановий торт без метушні з коржами

Ніжний шоколадно-банановий торт без метушні з коржами

Один з найлегших в приготуванні тортів готовий!

Оцените статью
Добавить комментарий