Німецький сливовий пиріг: незвичайний і одночасно доступний рецепт

Німецький сливовий пиріг - рецепт приготування Кулінарія

Переносимося в Німеччину! Адже там в честь відкриття сливового сезону готують чудовий Zwetschgenkuchen – класичний німецький сливовий пиріг. Залежно від того, в якому регіоні Німеччини ви перебуваєте, він буде називатися Zwetschgenkuchen, Zwetschgendatschi, Quetschekuche або Pflaumenkuchen. Непогане тренування артикуляції, правда?

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно – 400 г
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 дрібка
  • Вершкове масло – 120 г
  • Молоко – 140 мл
  • Цукор – 100 г

Приготування сливового пирога

Тепле молоко влийте в чашку, додайте 2 ст. л. цукру і дріжджі, перемішайте. 300 г борошна просійте в глибоку миску, додайте дрібку солі і 50 г розтопленого вершкового масла. Влийте спінену опару, замісіть м’яке тісто. Залиште тісто в теплі на годину.

Німецький сливовий пиріг: незвичайний і одночасно доступний рецепт

Тісто обімніть, розкачайте в пласт за величиною форми. Форму рясно змастіть, на дно викладіть розкачане тісто, сформуйте невисокі бортики.

Німецький сливовий пиріг: незвичайний і одночасно доступний рецепт

Сливи розріжте, кісточки видаліть. Викладіть сливи на тісто, потім приберіть пиріг в тепле місце на 15-20 хв.

Німецький сливовий пиріг: незвичайний і одночасно доступний рецепт

Решту вершкового масла розітріть з борошном і цукром. Отриманим штрейзелем посипте сливи. Випікайте пиріг у розігрітій до 200 градусів духовці 25-35 хвилин.

Німецький сливовий пиріг: незвичайний і одночасно доступний рецепт

Цей рецепт можна адаптувати і під інші кісточкові фрукти: нектарини, персики, абрикоси. Спробуйте також поекспериментувати зі штрейзелем: замість борошна використовувати вівсяні пластівці швидкого приготування. Структура пирога вийде ще цікавіша.

Rate article
Залишити відповідь