Грибна солянка на сковорідці: смачна і ситна страва, яку оцінить вся ваша сім’я і гості

Кулінарія

Приготуйте смачну грибну солянку і ваші близькі будуть в захваті. Солянку мене навчила готувати бабуся.

Отже, які продукти нам необхідні:

  • Сушені гриби 50 грам;
  • Солоні гриби 250 грам;
  • Квашена капуста 1,5 кг;
  • Картопля 500 грам
  • Квасоля 250 грам;
  • Ріпчаста цибуля 125 грам;
  • Томатна паста 100 грам;
  • Вершкове масло 100 грам;
  • Пшеничне борошно 50 грам;
  • Сіль, перець, оцет;
  • Сухарі за смаком.

Отже, приступаємо до найцікавішого етапу

Цибулю нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Кладемо до неї 1/2 столову ложку томатної пасти і ще обсмажуємо.

Додаємо квашену капусту, попередньо віджату, розбавляємо з грибним бульйоном, посипаємо перцем, кидаємо лавровий лист і тушкуємо.

Очищену картоплю нарізаємо дуже тонкими кружками, так, щоб вони висвітлювалися, смажимо на олії до рум’яної скоринки. Квасолю відварюємо в солоній воді і тушкуємо окремо.

Солоні гриби нарізаємо тонкими скибочками, за смаком кладемо сіль і оцет, обсмажуємо на олії. Для томатного соусу: томатну пасту вливаємо в грибний бульйон, насипаємо борошно, трохи підсмажуємо і соус готовий.

У глибоку сковорідку кладемо половину тушкованої капусти, акуратно розрівнюємо великим ножем. На капусту викладаємо квасолю, потім rартоплю, солоні гриби, на них зовсім тонкий шар попередньо відварених і подрібнених сушених грибів.

Зверху кладемо капусту, що залишилася. Поливаємо солянку попередньо соусом, посипаємо її дрібними сухарями і додаємо кілька шматочків вершкового масла. Сковорідку з солянкою ставимо в духовку і тримаємо до тих пір, поки не з’явиться рум’яна кірочка.

Оцените статью
Добавить комментарий