Приготуйте смачну грибну солянку і ваші близькі будуть в захваті. Солянку мене навчила готувати бабуся.
Отже, які продукти нам необхідні:
- Сушені гриби 50 грам;
- Солоні гриби 250 грам;
- Квашена капуста 1,5 кг;
- Картопля 500 грам
- Квасоля 250 грам;
- Ріпчаста цибуля 125 грам;
- Томатна паста 100 грам;
- Вершкове масло 100 грам;
- Пшеничне борошно 50 грам;
- Сіль, перець, оцет;
- Сухарі за смаком.
Отже, приступаємо до найцікавішого етапу
Цибулю нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Кладемо до неї 1/2 столову ложку томатної пасти і ще обсмажуємо.
Додаємо квашену капусту, попередньо віджату, розбавляємо з грибним бульйоном, посипаємо перцем, кидаємо лавровий лист і тушкуємо.
Очищену картоплю нарізаємо дуже тонкими кружками, так, щоб вони висвітлювалися, смажимо на олії до рум’яної скоринки. Квасолю відварюємо в солоній воді і тушкуємо окремо.
Солоні гриби нарізаємо тонкими скибочками, за смаком кладемо сіль і оцет, обсмажуємо на олії. Для томатного соусу: томатну пасту вливаємо в грибний бульйон, насипаємо борошно, трохи підсмажуємо і соус готовий.
У глибоку сковорідку кладемо половину тушкованої капусти, акуратно розрівнюємо великим ножем. На капусту викладаємо квасолю, потім rартоплю, солоні гриби, на них зовсім тонкий шар попередньо відварених і подрібнених сушених грибів.
Зверху кладемо капусту, що залишилася. Поливаємо солянку попередньо соусом, посипаємо її дрібними сухарями і додаємо кілька шматочків вершкового масла. Сковорідку з солянкою ставимо в духовку і тримаємо до тих пір, поки не з’явиться рум’яна кірочка.