Цей рецепт стане улюбленим: маринуємо оселедець в чаї і гірчиці

Кулінарія

Солоний оселедець – улюблена закуска багатьох. Найчастіше його подають на стіл з цибулею, олією і лимоном. Якщо вам набрид традиційний варіант подачі, то спробуйте приготувати оселедець з соусом з гірчиці і чайної заварки. Ця страва виходить настільки смачною і ніжною, що розлітається на ура. У статті ми поділимося рецептом закуски.

Вам знадобляться наступні продукти:

  • слабосолоний оселедець – пів кілограма;
  • ріпчаста цибуля – пара головок;
  • гірчиця – столова ложка;
  • неміцний чорний чай – чашка;
  • оцет міцністю 9% і соняшникова олія – по 1,5 столової ложки;
  • цукровий пісок – чайна ложка.

Вам також знадобиться глибока миска і гострий ніж для обробки риби.

Промийте слабосолоний оселедець в холодній воді. Зніміть з тушки залишки луски. Гострим ножем відокремте голову і плавники. Видаліть шкіру і кісточки. Розділіть тушку на невеликі шматочки.

Дрібно наріжте цибулю. Налийте в глибокий посуд охолоджений чай і оцет. Додайте шматочки цибулі, гірчицю, олію і цукор. Добре перемішайте продукти.

Помістіть шматочки оселедця в приготований соус. Накрийте посуд з рибою кришкою і поставте в холодильник. Через 12 годин закуска буде готова. Вона буде дуже ароматною і соковитою. Подавайте її на стіл разом з гарячою відвареною картоплею.

Цей рецепт стане улюбленим: маринуємо оселедець в чаї і гірчиці

Якщо ви хочете отримати більш насичений смак, то залиште оселедець маринуватися в гірчичному соусі на добу. Не забувайте періодично перевертати і струшувати миску, щоб шматочки рівномірно просочилися маринадом.

Ви можете експериментувати з інгредієнтами соусу. Замість звичайної гірчиці можна використовувати діжонську, а звичайний оцет замінити винним, бальзамічним або яблучним. Це додасть закусці більш м’який та ніжний смак.

Оцените статью
Добавить комментарий