Вершкова капуста в духовці: рецепт приготування

Кулінарія

Цей рецепт багато хто знає або просто забули. Але сьогодні ми вирішили вам нагадати про нього. Адже настала осінь, а значить сезон капусти. Так що саме час запекти її в духовці. Адже вона матиме приємний вершковий смак і приголомшливу консистенцію. Таку капусту можна подавати як основну страву або як гарнір, спробуйте.

Необхідні продукти

  • 700 грам капусти
  • 150 мілілітрів молока
  • 1 куряче яйце
  • 1 чайна ложка крохмалю
  • сіль, перець, спеції за смаком

Капусту нарізаємо великими квадратиками. Перекладаємо в каструлю, солимо і заливаємо кип’ятком. Ставимо на плиту і відварюємо 5 хвилин, потім воду зливаємо.

Готову капусту перекладаємо в форму для запікання.

Підготуємо заливку. У миску наливаємо молоко, додаємо крохмаль і перемішуємо. Туди ж вбиваємо куряче яйце, сіль і перець за смаком. Все добре перемішуємо і вливаємо в капусту. Накриваємо форму фольгою.

Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 20 хвилин, потім дістаємо, знімаємо фольгу і знову ставимо в духовку. Запікаємо протягом 10 хвилин, а потім можна подавати до столу.

Оцените статью
Добавить комментарий