Смак ірисок переносить нас в дитинство. Сьогодні полиці магазинів заповнені цими ласощами. Але іриски, приготовані в домашніх умовах, виходять набагато смачнішbvb і їх можна без побоювання давати дітям.
Приготуємо необхідні продукти:
- 220 грам сметани, 21%
- 30 грам вершкового масла, 82%
- 220 грам цукру.
Докладний рецепт
Іриски необхідно готувати в посуді, виготовленої з нержавіючої сталі. У цьому посуді з’єднуємо сметану і цукор, ставимо на плиту і доводимо до кипіння, не перестаючи помішувати. Плитку ставимо на середню потужність. Коли маса загусне, знижуємо вогонь до мінімуму і готуємо до золотистого відтінку.
По закінченню 20-30 хвилин знімаємо ємність з плити і підмішуємо вершкове масло.
Масу розливаємо у відповідні формочки і даємо охолонути. Смачного!