Рецепт найсмачнішого макового рулету

Кулінарія

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 200 г + 1 ст. л.
  • Тепле молоко – 60 мл + 3 ст. л.
  • Яєчні жовтки – 2 шт.
  • Вершкове масло, розтоплене – 50 г
  • Цукор + 1 ч. л. – 2 ст. л.
  • Сіль – 1/4 ч. л.
  • Свіжі дріжджі – 15 г
  • Ром – 1,5 ст. л.
  • Насіння одного стручка ванілі або 1 чайна ложка ванільної есенції

Для начинки:

  • Сухий мак – 160 г
  • Ізюм – 30 г
  • Цукати – 30 г
  • Світло-коричневий цукор-50 г
  • Мед – 1 ст. л.
  • Волоські горіхи, дрібно нарізані – 30 г
  • Мигдальний екстракт або мигдальний ароматизатор – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Вершкове масло кімнатної температури – 1 ст. л.
  • Білок – 2 шт.

Для глазурі:

  • Цукрова пудра – 0,5 ст.
  • Вода – 3 ст. л.

Рецепт приготування

Змішати дріжджі з 1 ст.л. борошна, вливаємо 3 ст.л. молока і 1 ч.л. цукру, добре розмішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин.

Потім додаємо в борошно дріжджі і інші інгредієнти, крім масла, і замішуємо тісто, в самому кінці додаємо розтоплене масло.

Формуємо з тіста кулю і кладемо його в миску, змащену олією, накриваємо рушником.

Ставимо в тепле місце на 1-1,5 години, щоб тісто подвоїлося в обсязі.

Відварюємо мак в 0,5 л окропу до випаровування рідини, охолоджуємо і перемелює в м’ясорубці. Додаємо інші інгредієнти і перемішуємо.

Збиваємо білки в міцну піну і акуратно додаємо в макову начинку.

Розкачуємо тісто в прямокутник товщиною близько 3 мм, розподіляємо рівномірно макову начинку, відступивши близько 2 см від кожного краю.

Загортаємо в рулет, защипуємо краї і кінчики.

Випікаємо при 180 С, загорнувши рулет в папір для випічки (не дуже щільно) близько півгодини.

Готовий рулет дістаємо з духовки і звільняємо від паперу і поки гарячий поливаємо глазур’ю. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий