Яблучний пиріг без яєць на кефірі

Кулінарія

Для мене осінь – це сезон яблучних пирогів. Хочу поділитися рецептом яблучного пирога, який я печу вже багато років, і тому сміливо можу назвати своїм улюбленим. Яблучний пиріг без яєць виходить в міру вологий, ароматний, з приємною цитрусовою ноткою. А готується дуже просто.

Інгредієнти для «Яблучний пиріг без яєць на кефірі»:

  • Борошно пшеничне / Борошно (об’ємом 250 мл) – 1 скл.
  • Крупа манна – 1 скл.
  • Кефір – 1 скл.
  • Цукор (можна зменшити) – 1 скл.
  • Олія соняшникова – 1/4 скл.
  • Яблуко – 800 г
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль (невелика дрібка)
  • Сік лимонний (сік 1/2 лимона)
  • Цедра лимона (апельсина)

У глибокій мисці з’єдную кефір, цукор і манку. Даю постояти хвилин 20.

Тим часом очищаю від шкірки яблука, розрізаю на 4 частини, видаляю серцевину і нарізаю тонкими скибочками. Збризкую лимонним соком і акуратно перемішую.

До суміші кефіру, цукру і манки додаю соняшникову олію і натерту на дрібній тертці цедру лимона (апельсина). Змішавши, всипаю борошно і соду, добре перемішую. З’єдную тісто і яблука.

Форму (у мене прямокутна 20х30 см) змащую маслом і присипають манкою. Викладаю тісто і розрівнюю. Випікаю пиріг при 180 ° C 40-50 хв.

Яблучний пиріг без яєць на кефірі

Діставши, даємо яблучному пирогу охолонути і насолоджуємося! Всім приємного чаювання!

На наступний день пиріг такий же свіжий і смачний!

Яблучний пиріг без яєць на кефірі

Оцените статью
Добавить комментарий