Готуємо розкішну курку на вечерю. Всі рідні почнуть просити приготувати тільки її

Кулінарія

Курка, запечена за цим рецептом, виходить м’якою, ніжною і дуже соковитою. Якщо ви берете цілу тушку, тоді розкрийте її, зробіть надрізи по філе і ніжок. Можна також просто брати окремі частини тушки і запікати просто філе або ніжки, стегна, четвертинки.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • куряче м’ясо, 700 г;
  • часник, 3 зубчики;
  • цибуля, 1 шт;
  • паприка і гірчиця зернами, по 1 ч.л;
  • ряжанка, стакан;
  • перець, сіль, спеції, олія соняшникова.

Процес приготування курки

Курку або шматки промиваємо і просушуємо паперовими рушниками.

Викладаємо на дошку і відбиваємо молотком.

Викладаємо м’ясо в ємність заправляємо сіллю, паприкою, спеціями на ваш смак, посипаємо часником, нарізанти на дольки і цибулею, порізаною кубиком.

З’єднуємо ряжанку з гірчицею і цим соусом поливаємо м’ясо, руками добре переминаємо. Накриваємо форму і залишаємо маринуватися на кілька годин.

Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо м’ясо і зверху поливаємо рештками соусу і цибулею з часником.

Духовку розігріваємо до 200 градусів і запікаємо м’ясо близько 45 хвилин.

Я подаю курку з картопляними гарнірами, маринованими огірками та помідорами, різними салатами.

Оцените статью
Добавить комментарий