Десерт з чорносливу, горіхів і сметани

Десерт з чорносливу - відмінний рецепт Кулінарія

Готуємо дуже смачний десерт з чорносливу і горіхів. В якості основи беремо сметану, для отримання желейного стану, з’єднуємо її з желатином. Десерт виходить дуже легким і освіжаючим, при цьому живильним і ситним, красиво виглядає в розрізі.

Необхідні продукти:

  • Чорнослив без кісточки – 200 г.
  • Горіхи грецькі – 200 г.
  • Сметана – 350 мл.
  • Цукрова пудра – 150 г.
  • Желатин (без гірки) – 2 ст.л.

Поетапний процес приготування

В першу чергу розпустіть желатин. У глибоку миску влийте воду (для 2 ст.л. желейної речовини знадобиться 200 мл. рідини). Всипте желатин, паралельно перемішуйте ложкою, щоб він не приставав до дна ємності. Коли желейні частинки максимально розчиняться, відставте суміш на 30 хвилин в сторону. Через деякий час ємність поставте на невеликий вогонь, нагрійте, але не доводьте до кипіння. Якщо залишилися нерозчинні частинки, суміш можна процідити через сито. Дайте їй охолонути, тим часом займіться підготовкою інших компонентів десерту.

Сметану помістіть в стакан, всипте цукрову пудру. Збийте сметану і пудру міксером до отримання однорідної суміші.

Горіхи нарізати ножем на часточки різних розмірів – від дрібних до великих. Чорнослив наріжте невеликими шматочками. Якщо використовуйте твердий чорнослив, перед нарізкою запарте його в кип’ятку, це зробить його м’яким.

Горіхи і чорнослив змішайте зі сметаною. Потім влийте желейну масу, добре перемішайте.

Десерт з чорносливу, горіхів і сметани

Форму застеліть харчовою плівкою, щоб десерт легко відокремився після застигання.

Форму з вмістом поставте на кілька годин в холодильник для того, щоб десерт застиг. Акуратно переверніть форму, десерт сам легко відійде від неї.

Наріжте його на шматки, подайте на стіл. Зберігайте десерт в холодильнику.

Rate article
Залишити відповідь