Апетитне пісочне печиво: просто скручуємо і нарізаємо

Апетитне пісочне печиво - рецепт приготування Кулінарія

Ніжне, в міру солодке пісочне печиво з прошарком відмінно підійде для чаювання. По суті це один з різновидів перевіреної роками вірменської Гати. Листкове і разом з цим м’яке печиво можна зберігати кілька днів. Згодом воно стає тільки смачнішим. Додатковим плюсом є швидкість приготування: формування тут за великим рахунком зводиться до нарізки.

Для тіста:

  • 1/2 кг борошна
  • 1/2 ч. ложки соди
  • 1/4 ч. ложки солі
  • 200 г вершкового масла
  • 1 стакан (200 мл) сметани 20%

Для крихти:

  • 170 г борошна
  • 150 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • горіхи – за бажанням
  • 1 яйце – для змащення

Просіваємо борошно разом з содою і сіллю, а потім добре перемішуємо. Додаємо до борошна розм’якшене масло. Вимішуємо масу до отримання крихти.

Апетитне пісочне печиво: просто скручуємо і нарізаємо

У крихту додаємо сметану і продовжуємо вимішувати до тих пір, поки вся крихта не збереться в один клубок.

Апетитне пісочне печиво: просто скручуємо і нарізаємо

Готове тісто накриваємо і відправляємо в холодильник не менше ніж на 20 хвилин.

Апетитне пісочне печиво: просто скручуємо і нарізаємо

Робимо крихту для прошарку: з’єднавши борошно з цукром, добре їх перемішуємо. Потім додаємо розм’якшене масло і перемішуємо руками так само, як і для тіста. Ця крихта буде більш сухою, в іншому процес схожий.

Подрібнюємо горіхи: кладемо їх в щільний пакет, а потім прокатуємо качалку кілька разів.

Апетитне пісочне печиво: просто скручуємо і нарізаємо

Відокремлюємо білок від жовтка, кожну частину збовтуємо окремо з невеликою кількістю води.

Ділимо тісто на 2 частини. Розкачуємо його пластом, орієнтовний розмір якого становить 30х40 см.

Апетитне пісочне печиво: просто скручуємо і нарізаємо

Змащуємо тісто білком, посипаємо його крихтою і горіхами. Важливо залишити край без начинки. Акуратно скачуємо тісто в рулет, який не повинен бути надто тугим.

Апетитне пісочне печиво: просто скручуємо і нарізаємо

Злегка придавивши рулет, змащуємо його жовтком. Варіанти оформлення печива можуть бути різними. Якщо не використовувати залишки крихти для посипання, можна швидко нанести малюнок за допомогою вилки.

Апетитне пісочне печиво: просто скручуємо і нарізаємо

Розрізаємо рулет на шматочки злегка навскіс.

Апетитне пісочне печиво: просто скручуємо і нарізаємо

Печиво перекладаємо на деко, посипаємо залишками крихти і відправляємо в розігріту до 180 ° С духовку на 30-35 хвилин.

Апетитне пісочне печиво: просто скручуємо і нарізаємо

Rate article
Залишити відповідь