Простіше простого: найніжніші картопляні зрази з печінкою

Кулінарія

Швидкі і смачні картопляні зрази – прості і неймовірно ніжні, вони замінять відразу і гарнір, і м’ясну складову вашої вечері. Обов’язково спробуйте!

Вам знадобиться:

  • Картопля – 400 грам;
  • Ріпчаста цибуля і морквина – по 1 штуці;
  • Маринований огірочок – 0,5 штуки;
  • Печінка куряча або яловича – 300 грам;
  • Яйце – 1 штука;
  • Базилік сушений – 2 дрібки;
  • Панірувальні сухарі;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Борошно – 3 ст.л.

Приготування:

1. Картоплю відварюємо, як для пюре, солимо, зливаємо воду і розминаємо. Додаємо перець і базилік. Вбиваємо яйце, коли охолоне. В останню чергу борошно. Добре розмішуємо до однорідності.

2. Цибулю ріжемо кубиками, моркву тремо на тертці. Робимо піджарку, як для звичайного супу. Прибираємо з пательні. Сюди ж викладаємо печінку і так само обсмажуємо до готовності на соняшниковій олії, присолюємо. Подрібнюємо через м’ясорубку або за допомогою блендера. Змішуємо з піджаркою. Для пікантності я додаю дрібно нарізаний маринований огірочок.

3. Насипаємо в миску панірувальні сухарі. На них котлетку з картоплі. В її центр має бути трохи печінкової начинки, защипуємо краї картоплі. Ще раз обвалюють в паніровці, обсмажуємо на сковорідці до золотистої скоринки. Подаємо до столу гарячими! Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий