Тушкована капуста «Оксамитова»: маленький секрет, який я давно використовую

Кулінарія

Думала, що всs знають цей рецепт, але ж ні! .. Всім, хто не пробував так готувати капусту, дуже рекомендую. Точно сподобається!

Готую таку капусту зазвичай з м’ясом. Дуже люблю з яловичиною або з індичкою. Але сьогодні у мене це блюдо буде з ковбасою – моєму чоловікові дуже подобається такий варіант.

СКЛАДОВІ:

  • • Капуста ~ 1 кг
  • • Ковбаса – 250 г (або будь-яке м’ясо 350-400 г)
  • • Цибуля – 1-2 шт.
  • • Морква – 1 шт.
  • • Цукор – 1 ч.л.
  • • Рослинна олія – ​​2 ст.л.
  • • Томатна паста – 2 ст.л.
  • • Борошно – 1 ст.л.
  • • Вода – 250 мл
  • • Лавровий лист – 1 шт.
  • • Сіль

Ковбасу нарізаю на зручні шматочки. Відмінно підійдуть сюди «Мисливські» ковбаски, але, на жаль, їх купити я сьогодні не встигла.

У глибокому сотейнику розігріваю трохи рослинної олії і викладаю нарізану цибулю. Обов’язково додаю чайну ложечку цукру. Обсмажую цибулю до прозорості.

Тепер сюди ж відправляю моркву. Я нарізала соломкою, але можна і на тертці натерти. Обсмажую 2-3 хвилини і додаю нарізану ковбасу.

Ще кілька хвилин смажу, постійно перемішуючи.

І викладаю в сотейник частину капусти. Перемішую, злегка підсолювати і, коли осяде, відправляю сюди ж решту капусти – всього беру вже нарізаної капусти трохи більше кілограма.

Обсмажую протягом 3-4 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи. Потім вогонь зменшуючи практично до мінімального.

В окрему ємність викладаю томатну пасту, вливаю трохи води і перемішую. І додаю столову ложку (з гіркою) борошна. Гарненько вінчиком доводжу до однорідного стану, підливаючи воду.

Відправляю заливку до капусти, перемішую, накриваю кришкою і тушу на повільному вогні.

Через 5 хвилин капусту перемішую і додаю лавровий лист. Тушу ще хвилин 15-20.

От і все! Готово! Капуста виходить дуже ароматна! А за рахунок того, що в заливку я додаю борошно – як оксамитова. Я її тому так і називаю. Це дуже смачно!

Оцените статью
Добавить комментарий