Оселедець під шубою (як я його готую)

Кулінарія

Не думаю, що когось здивую рецептом. Просто ділюся. Буду вдячна, якщо залишите в коментарях свої відгуки та поділіться в відповідь своїми рецептами цього популярного салату.

Необхідні продукти:

  • Оселедець солоний – 1 шт.
  • Скумбрія копчена – 1/5 шт.
  • Картопля відварна – 4 шт.
  • Буряк відварений – 2 шт.
  • Морква відварна – 1 шт.
  • Варені яйця – 4 шт.
  • Цибуля – 1 шт.

Для маринаду:

  • Лимонний сік – 2 ст.л.
  • Сіль -1/3 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Вода – 2 ст.л.

Для заправки:

  • Майонез – 4-5 ст.л.

Перше, що я роблю – мариную цибулю. Для цього нарізаю її дрібно, викладаю в глибоку тарілку, додаю сіль, цукор, лимонний сік (або яблучний оцет) і воду. Перемішую і залишаю хвилин на 15-20. З маринованою цибулею нам цей салат здається смачнішим.

Оселедець під шубою (як я його готую)

Овочі я заздалегідь відварила і остудила. Моркву, картоплю і буряк.

Натираю овочі на тертці. Тертку беру середню. Але тут не дуже важливо – можна і на дрібній натерти – тоді салат ніжніше вийде.

Щоб легко відмити руки після буряка, змащую їх попередньо олією. Потім мию теплою водою – і все чисто))

Збирати салат можна в одній формі. Але я зазвичай готую оселедець під шубою порційно. Дуже зручно подавати і красиво виходить.

На дно викладаю картоплю. Можна дно форми змастити майонезом.

Оселедець під шубою (як я його готую)

Другий шар – оселедець. Нарізаю його на невеликі кубики і ретельно прибираю всі кістки. Оселедець для цього салату я солю сама.

Оселедець під шубою (як я його готую)

Далі – майонез. У мене домашній, але цілком можна і магазинний взяти. Наступний шар – маринована цибуля. Рідину я, звичайно ж, злила.

А тепер не зовсім звичайний інгредієнт для цього салату – копчена скумбрія. Її потрібно зовсім трохи (разів в 5 менше, ніж оселедця).

Оселедець під шубою (як я його готую)

Далі морква й знову трохи майонезу.

Верхній шар – буряк і ще майонез. Прикрашаю салат вареними яйцями. Білки відділяю від жовтків. Білки натираю на грубій терці, жовтки – на дрібній. Можна додати яйця не зверху, а в один з шарів – так теж смачно.

Оселедець під шубою (як я його готую)

Накриваю салат харчовою плівкою і ставлю в холодильник. Але, звичайно, можна і відразу подавати.

Оцените статью
Добавить комментарий