Мама у себе їх записала «Рибні котлети добрі», я спробувала і виправила на “кращі”

Кулінарія

Ніжніших і смачніших рибних котлет я ще не готувала. Із задоволенням їдять навіть “нелюбітелі” риби.

Необхідні продукти:

  • Філе риби (у мене хек) – 800 г
  • Пластівці вівсяні – 0,5 склянки
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Йогурт – 2 ст.л.
  • Кріп
  • Борошно – 2-3 ст.л.
  • Перець чорний молотий
  • Сіль

Покроковий процес приготування:

Подрібнюю в блендері вівсяні пластівці. Пластівці можна взяти будь-які. Я зазвичай використовую ті, які швидкого приготування.

Потім пластівці перекладаю в тарілочку, а в блендер відправляю цибулю і яйце. Знову збиваю.

Тепер туди ж додаю шматочки риби і знову збиваю. Виходить дуже пишна маса. Викладаю в миску.

Додаю подрібнені вівсяні пластівці, добре перемішую. Накриваю миску плівкою і ставлю в холодильник на 1 годину.

Мама у себе їх записала «Рибні котлети добрі», я спробувала і виправила на "кращі"

Через годину дістаю з холодильника, додаю сіль, спеції, нарізану зелень і йогурт. Перемішую це все. Борошно відразу не додаю. Але якщо маса виходить занадто рідкою, тоді можна додати пару ложок борошна.

Вологими руками формую котлети і викладаю на сковорідку з розігрітою олією.

Мама у себе їх записала «Рибні котлети добрі», я спробувала і виправила на "кращі"

Смажу котлети з двох сторін на середньому вогні. Коли перевертаю, накриваю кришкою, щоб трохи пропарити.

Готові котлети викладаю на паперовий рушник.

Мама у себе їх записала «Рибні котлети добрі», я спробувала і виправила на "кращі"

І все! Найніжніші і приголомшливо смачні котлети готові! Дітям дуже подобаються. І дорослі (навіть ті, хто не любить рибу просять добавку).

Оцените статью
Добавить комментарий