«Картопляна лазанья» – все дуже просто, і на стіл подати не соромно

Кулінарія

Страва підходить для звичайної вечері або як святкова страва.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • картопля, 1 кг;
  • фарш будь-який, 600 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • помідори, пара штук;
  • сир, 200 г;
  • базилік, 0.5 ч.л;
  • сіль, спеції за смаком і соняшникова олія.

Процес приготування

Картоплю ріжемо тонкими кружечками і відварюємо в підсоленій воді майже до готовності.

Цибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо на рослинному олії і змішуємо з фаршем. Сюди ж додаємо сіль і свої улюблені спеції, вимішуємо і обсмажуємо.

Помідор тремо на тертці і додаємо в фарш з цибулею, тушкуємо 5 хвилин.

Сир натираємо, помідори ріжемо на кружечки, присипаємо їх базиліком.

Беремо форму для запікання і викладаємо шари – картопля, частина фаршу, третина сиру, картопля, фарш, кружечки помідорів, сир, картопля і посипаємо сиром.

«Картопляна лазанья» - все дуже просто, і на стіл подати не соромно

Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо 25 хвилин.

Якщо готуєте з індичого або курячим фаршем, щоб він не став сухуватим, зверху покладіть шматочки вершкового масла.

Оцените статью
Добавить комментарий